Stempel (motordel)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Et stempel er en af de vigtigste dele i en forbrændingsmotor. Stemplet kører op og ned inde i cylinderen, hvor det i enten to takter eller fire takter trækker en blanding af luft og brændstof ind, komprimerer blandingen, skubbes tilbage af forbrændingen og skubber udstødningsgasserne fra forbrændingen ud af cylinderen. Denne cyklus af fire takter kaldes også for Otto cyklussen. Den første mand der brugte denne 4-takts motor i en bil, var den tyske ingeniør, Nikolaus Otto, heraf navnet.

Stemplet har gerne to stempelringe siddende rundt om stemplet som sørger for at stemplet lukker næsten helt tæt inde i cylinderen som gør der på den ene side kan løbe olie under stemplet og på cylinderens vægge mens stemplet er i top. Stempelringene trækker olien væk fra cylinderen mens stemplet køre ned ad igen, og den olie som sider på cylinderen smør stemplet og cylinderen som så glider nemmere op og ned samt smør cylinder som gør at den ikke bliver ridset så hurtigt.

Stempler er lavet så det kan modstå tryk en vej fra, nemlig forbrændingskammeret. Hvis en stempelring går i stykker i motoren vil motoren få olie ind i forbrændingskammeret, og derved bruge olien som skal smøre motoren og den vil ose blåt ud af udstødningen.

Teknik og teknologi Stub
Denne artikel om teknik eller teknologi er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.

Se også[redigér | redigér wikikode]