Stephen Colbert

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Stephen Colbert
Stephen Colbert by David Shankbone.jpg
Stephen Colbert i New York City, 2007.
Fulde navn {{{fuldenavn}}}
Født 13. maj 1964 (50 år)
Fødested
Pseudonym(er)
Død
Dødssted
Begravet
Nationalitet USA Amerikaner
Bosat
Uddannelse
Profession talk show-vært
Politisk parti
Religion Katolik
Titel
Berømt for
Kendt for
Forældre
Ægtefælle Evelyn McGee-Colbert
Børn 3; Madeleine, Peter og John[1]

Stephen Colbert (født 13. maj 1964) er en amerikansk talk show-vært. Han skabte i 2006 for Comedy Central The Colbert Report[2], som var opstået som en del af Jon Stewarts The Daily Show. Programmet satte ham både i 2006 og 2007 på Times liste over de 100 mest betydningsfulde personligheder, en hæder Colbert med megen selvfølelse omtaler ofte. Netop den påtagede selvfølelse er en del af hans parodiske fremstilling af den typiske talkshowvært, hvis træk han især har lånt hos Fox' The O'Reilly Factors vært, den stærkt højreorienterede Bill O'Reilly.

Colbert vakte furore i brede politiske og mediekredse i USA med sin satiriske tale for præsident George W. Bush ved White House Correspondents' Association Dinner 29. april 2006. Talen rummede så megen eksplicit kritik af amerikanske medier og af præsidenten, som sammen med Laura Bush var æresgæster ved den traditionsrige middag, at de fleste større medier forsøgte at ignorere den i deres omtale dagen efter. Imidlertid var Colberts tale i sin helhed lagt på bl.a. YouTube (hvorfra den senere af rettighedsgrunde blev fjernet) og meget eksponeret i blogosfæren.

Efter Google har købt rettighederne til talen, kan den stadig findes på internettet.[3]

Hædersbevisninger[redigér | redigér wikikode]

Colbert vandt en Grammy for Bedste comedyalbum for sin A Colbert Christmas: The Greatest Gift of All! i 2009 og en Grammy Award for Best Spoken Word Album i 2014 for sin indtalelse af America Again: Re-becoming The Greatness We Never Weren't.[4]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Wikiquote har citater relateret til:
Fjernsyn Stub
Denne artikel om en tv-personlighed er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi