Store forretninger

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Store forretninger
Originaltitel Mr Selfridge
Genre Drama
Skaber(e) Andrew Davies
Medvirkende Jeremy Piven
Frances O'Connor
Katherine Kelly
Land Storbritannien Storbritannien
Sprog Engelsk (Dansk tekstet)
Antal sæsoner 2
Antal afsnit 20 (Liste over episoder)
Produktion
Producent Chrissy Skins
Producer Kate Lewis
Andrew Davies
Rebecca Eaton
Længde Episode 1: 63 minutter
Episode 2-10: 44-46 minutter
Udsendelse
Kanal ITV
Kanal Danmark DR1
Sendt (Storbritannien Storbritannien) 6. januar 2013 - nu
Oprindeligt sendt Danmark 18. maj 2013 - nu

Store forretninger er en britisk dramaserie om Harry Gordon Selfridge og hans stormagasin Selfridge & Co, produceret af ITV Studios for ITV og PBS under den originale titel Mr Selfridge. Serien blev første gang sendt i Storbritannien den 6. januar 2013 og blev sendt på DR1 for første gang den 18. maj 2013.[1]

Udvikling og produktion[redigér | redigér wikikode]

Det blev annonceret den 24. maj 2011 at ITV var i forhandlinger med produktionsselskabet ITV Studios, om en filmatisering af Lindy Woodheads biografi om Harry Selfridge, Shopping, Seduction & Mr Selfridge.[2] Samtidig blev det annonceret at Andrew Davies skulle skrive manuskriptet til tv-serien.[3] Serien udspiller sig i begyndelsen af 1908, en tidsperiode hvor kvinder begynder at få en større frihed i London, og fortæller historien om Harry Gordon Selfridge og grundlæggelsen af stormagasinet Selfridges.

Det var oprindeligt planlagt, at serien skulle have premiere i 2012. Imidlertid hævdes det, at ITV blev tvunget til udskyde premieren, efter BBC annoncerede en ligende tv-serie, navngivet The Paradise.[4]

Umildbart nord for London, etablerede ITV Studios et studie hvor der blev bygget en kopi af stormagasinet, hvor de indendørs omgivelser blev optaget. De udvendige omgivelser er optaget i The Historic Dockyard Chatham i Kent, sydøst for London. Den nedlagte undergrundstation Aldwych Station, blev brugt når Rose Selfridge skulle rejse med London Underground, og nogle enkelte scener i den første episode.

Den 8. februar annoncerede ITV at de havde bestilt yderligere en sæson hos ITV Studios, der forventes at have premiere i 2014.[5] Instruktøren Anthony Byrne, som stod bag flere afsnit i første sæson, er bekræftet til at skulle instruere afsnit i den nye sæson.[6] Den nye sæson vil forgå i tidsperioden fra 1914 til starten af 2. verdenskrig.

References[redigér | redigér wikikode]