Tekstforfatter

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Tekstforfatter bruges i reklamebranchen om den person, der har til opgave at skrive kreative og fængende reklametekster. Tekstforfatteren står traditionelt for idéoplæg til ordlyden i kampagner, skriver manuskripter m.v.

I dag er det muligt, at hyre en tekstforfatter til, at optimere og formulere virksomheders online identitet. En tekstforfatter der kan skrive fængende - og så det sælger, er blevet utroligt populært. Der er visse kriterier, tekstforfatteren skal kunne leve op til. Han/hun skal kunne levere levende og fængende tekster, der sælger samt have en dybdegående indsigt i SEO-optimering (Search Engine Optimization).

Anerkendte tekstforfattere på internettet

Danmarks elite inden for tekstforfatning udgør en relativ lille kerne af folk, som har været med, siden starten af den digitale æra. Især Mads Siegenfeldt og Halfdan Timm må siges at være de to bærende personer som for alvor, har fået sat fokus på, hvor attraktivt tekstforfatning er i den digitale alder for mindre og store virksomheder igennem diverse danske medier.

Internettet flyder over

Danske forums, og nettet generelt, flyder over med folk der promoverer sig som billige tekstforfattere. I forlængelse heraf er det vigtigt, når der skal hyres en tekstforfatter til at agere frontfigur for virksomheden, at der bliver stillet klare krav til kvalitet og pris. Derfor er det heller ikke ualmindeligt, at en tekstforfatter kan have en timeløn på op til 1000 DKK.

Se også[redigér | redigér wikikode]