The Wicker Man (film fra 2006)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra The Wicker Man (2006))
The Wicker Man
Overblik
Genre Gyser
Thriller
Instrueret af Neil LaBute
Manuskript af Neil LaBute
Anthony Shaffer
Baseret på The Wicker Man af Robin Hardy og Anthony Shaffer
Medvirkende Nicolas Cage
Ellen Burstyn
Kate Beahan
Frances Conroy
Leelee Sobieski
Molly Parker
Diane Delano
Fotografering Paul Sarossy
Klip Joel Plotch
Musik af Angelo Badalamenti
Produceret af Nicolas Cage
Norm Golightly
Avi Lerner
Boaz Davidson
Randall Emmett
John Thompson
Filmstudie Alcon Entertainment
Saturn Films
Equity Pictures
Millennium Films
Emmett/Furla Films
Distributør Warner Bros. Pictures
Sony Pictures
Udgivelsesdato 1. september 2006 (2006-09-01)
Længde 102 min
Oprindelsesland USA
Sprog Engelsk
Budget $40 million[1]
Indtjening $38,755,073[1]
DVD 26. juni 2007 (2007-06-26)
Links
på IMDb Rediger på Wikidata
på scope.dk
i DFI's filmdatabase Rediger på Wikidata
i SFDb Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.
For alternative betydninger, se The Wicker Man. (Se også artikler, som begynder med The Wicker Man)

The Wicker Man er en amerikansk gyserfilm fra 2006. Filmen er en genindspilning af den britiske The Wicker Man fra 1973 , og manuskriptforfatter og instruktør er Neil LaBute, mens Nicolas Cage og Ellen Burstyn har hovedrollerne.

Handling[redigér | rediger kildetekst]

Politimand Edward Malus (Nicolas Cage) modtager et brev fra hans tidligere forlovede, Willow Woodward (Kate Beahan), hvori hun beder ham om at komme til en lille ø i den nordvestlige Stillehav, hvor han skal undersøge forsvinden af Willows datter Rowan. Da Malus ankommer øen, opdager han et samfundet der bliver styrt af Søster Summerisle.

Alle kvinderne på øen er fjendtlige, og de få mænd, der bebor den, er alle stille og har tydeligvis fået deres tunger fjernet. Malus spørger alle indbyggerne på øen om det forsvundne barn, men får fortalt, at hun er brændt ihjel i en ulykke. Willow fortæller Malus at Rowan er hans egen datter, og at hun er sikker på, at Rowan vil hold fanget et eller andet sted. Malus frygter, at hans datter er ofret, eller skal ofres.

Malus bliver lokket til høstfesten, da han får et glimt af Rowan bundet til en pæl. Han redder hende og løber væk, men hun fører ham tilbage til gruppen af kvinder. Kvinderne fanger ham, brækker hans fødder og satte ham i et bur. Rowan holder en flammende fakkel, hentil en statue af en "Wicker Man" og Malus går op i flammer, mens Willow ser samtykkende til. Pigen var aldrig i fare, og øboernes virkelig plan var at ofre Malus. Det viser sig, at hele hans forhold til Willow var en del af en kompleks plan for at lokke ham til øen. Øboerne havde brug for en fremmed, som var knyttet til en af dem med blodsbånd. Selvom Malus kømper, han til sidst brændt levende på en "Wicker Man".

Da Malus bliver ført tilbage til gruppen af kvinder, nævner Søster Summerisle at alle folkene på øen er hendes børn. I en koloni af honningbier er alle i sværmen - med undtagelse af dronning - brøder eller søstre, og derfor har alle den samme mor. Da Malus bliver ofret synger kvinderne at "dronen skal dø", som er en reference til den mandlige honningbi, der er kendt som en drone. Når en drone har parret sig med dronningen, dør den kort tid efter, da den ofrer sig til koloniens bedste. Folkene på øen er et samfund i en bikoloni.

Medvirkende[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ a b "the wicker man". Box Office Mojo.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]