Thomas Robb

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Thomas Robb
Født 1946 Rediger på Wikidata
Detroit, Michigan, USA
Statsborger i USA
Nationalitet USA
Bopæl Zinc, Arkansas
Sprog Engelsk (sprog)
Uddannelse og virke
Medlem af Ku Klux Klan Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Pastor
Kendt for Ku Klux Klan
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Thomas Robb (født 1946 i Detroit, Michigan) er en amerikansk tilhænger af hvidt overherredømme (en) (white supremacy),[1] der er nuværende leder af Ku Klux Klan (KKK) og pastor ved Christian Revival Center i Bergman, Arkansas.[2] Robb bruger racistiske og antisemitiske bemærkninger under gudstjenester som pastor.

Ku Klux Klan[redigér | rediger kildetekst]

I 1989 overtog Robb posten som leder af den racistiske og antisemitiske gruppe Ku Klux Klan efter den tidligere leder David Duke. På det tidspunkt var Robb 43. Han bliver ofte kaldt "The Grand Wizard" eller "The Imperial Wizard".


På et interview på mediet PBS i 2007 fik de lov til at interviewe en Ku Klux Klan ceremoni hvori Robb iført en hvid Ku Klux Klan dragt sagde "It's just a tradition" (Det er bare en tradition).

Under præsidentvalget i 2020 skrev Robb en artikel omkring hans støtte til præsidenten Donald Trump, og at han vidste at Trump snød under valgkampen.

Opvækst og liv[redigér | rediger kildetekst]

Thomas Robb blev født i Detroit, Michigan voksede op i Tucson, Arizona[2] og gik på college i Colorado.[2] Robb flyttede senere til byen Zinc i den amerikanske delstat Arkansas, hvor han blev pastor og leder af det infamøse Klu Klux Klan.

Anklager[redigér | rediger kildetekst]

Thomas Robb igennem sit liv modtaget anklager for racisme og antisemitisme fordi han er leder af den infamøse gruppe Klu Klux Klan. Hans mest kendte var i maj 2022 var Robb sat op på video af den engelske YouTuber Niko Omilana hvor han blev interviewet hvor Omilana sagde han var BBC-journalist og fik Robb til at læse falske brugeres navne op hvis navne fonetisere udtryk som BLM (Black lives matter).

Robb har modtaget flere anklager for drab på sorte mennesker pga. af Ku Klux Klan.

Formået død[redigér | rediger kildetekst]

I april 2023 blev Robb formået død, men flere af hans ansatte i kirken sagde at "Robb er i fantastisk helbred"

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "'Klan Kamp': Thomas Robb's training program for white supremacists in the Arkansas Ozarks". Arkansas Times. 21. juni 2013. Hentet 14. maj 2022.
  2. ^ a b c "Extremist Files: Thomas Robb". Southern Poverty Law Center.