Thure Lindhardt

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Broom icon.svg Der mangler kildehenvisninger i denne artikel.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande som fremføres i artiklen.
Question book-4.svg
Thure Lindhardt
Født 24. december 1974 (39 år)
i København
Nationalitet Danmark
Forældre Mogens Lindhardt og
Anne Lindhardt
Beskæftigelse skuespiller
Kendte roller Steso i Nordkraft (2005)
Chartrand i
Engle og Dæmoner (2009)
Robertpriser
Årets mandlige birolle (2006)

Thure Frank Lindhardt (født 24. december 1974 i København) er en dansk skuespiller. Han er formentlig bedst kendt for sin titelrolle i den danske film Flammen & Citronen, som Steso i Nordkraft og for sin rolle i DR-serien Rejseholdet. Lindhardt er også internationalt kendt; her mest for sin rolle i filmatiseringen af bestelleren Engle og Dæmoner.[Kilde mangler]

Biografi[redigér | redigér wikikode]

Thure Lindhardt voksede op i Roskilde, som barn af Mogens Lindhardt, rektor for Pastoralseminariet i København og Anne Lindhardt. Han er barnebarn af Poul Georg Lindhardt og hans onkel er Jan Lindhardt.

Thure Lindhardt gik på en skole som hedder Absalons skole sammen med sin lillebror som ligger i Roskilde

Han vidste fra en tidlig alder, at han gerne ville være professionel skuespiller, så han gik til en audition i en alder af 12 år, til en rolle i Bille Augusts Pelle Erobreren, som han fik. Kort tid efter blev det også til en lille rolle i familiefilmen Negerkys og labre larver. Senere hen i slutningen af grundskolen, skrev han sammen med sin, på det tidspunkt, gode ven, skuespilleren René Hansen, et børneteaterstykke fortolkning af Michael Endes bog, Den uendelige historie, hvori han spillede hovedrollen.

Efter at have studentereksamen fra Det frie Gymnasium besluttede han sig for at uddanne sig som skuespiller på Skuespillerskolen ved Odense Teater. Han afsluttede uddannelsen i 1998 og debuterede professionelt i Shopping and fuckingCafé Teateret samme år. Han fik sit gennembrud i sin debuthovedrolle som en autistisk dreng i Her i nærheden (2000), hvor han spillede sammen med bl.a. Ghita Nørby. For sin rolle blev han nomineret til såvel en Bodil som en Robert for bedste mandlige hovedrolle.

Filmografi[redigér | redigér wikikode]

Film[redigér | redigér wikikode]

Tv-serier[redigér | redigér wikikode]

Tegnefilm[redigér | redigér wikikode]

Musikvideoer[redigér | redigér wikikode]

Priser
Foregående:
Søren Pilmark
for Kongekabale
Robert for årets mandlige birolle
2006
for Nordkraft
Efterfølgende:
Bent Mejding
for Drømmen

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Skuespiller Stub
Denne skuespillerbiografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi
Harlekin Columbine Tivoli Denmark.jpg Artiklen om skuespilleren Thure Lindhardt kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.