Vallekilde Højskole

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Vallekilde Højskole startede 1. november 1865 med et elevhold i ”den fine stue” i Per Frederiksens gård, cirka 500 meter vest for skolens nuværende beliggenhed. Stifteren var Ernst Trier, en 29-årig teolog fra København.

Den første vinter gik så det godt, at der måttes skaffes mere plads til næste hold. Det lykkedes efter mange besværligheder at købe et stykke jord lidt øst for Vallekilde by . Tømmeret blev sejlet til Hørve fra København hvor Triers far var tømmerhandler. Det nye elevhold var på 42 elever og skolen var lige knap færdig d. 23. oktober 1866 da der skulle holdes indvielse.

Hurtigt var skolen en succes, der skulle bygges ud, og Trier fik arkitekten Martin Nyrop til at tegne de næste bygninger. Martin Nyrop er i dag mest kendt for at stå bag Københavns Rådhus, og skolens store rødstensbygning, som er den første man møder ved ankomsten, kan da også minde lidt om rådhuset i stilen.

I dag udbyder Vallekilde Højskole undervisning indenfor journalistik, event- og projektledelse, design, spiludvikling og skønlitterær skrivning. En del elever bruger højskoleopholdet som forberedelse til studier på Journalisthøjskolen og Forfatterskolen.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Koordinater: 55° 44′ 36,53″ N, 11° 25′ 45,28″ Ø