Vangede Kirke

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Vangede Kirke
Vangede Kirke
Generelt
Opført Starten af 1970'erne
Geografi
Adresse Vangedevej 50, 2820 Gentofte
Sogn Vangede Sogn
Pastorat Vangede Pastorat
Provsti Gentofte Provsti
Stift Helsingør Stift
Kommune Gentofte Kommune
Eksterne henvisninger
www.vangedekirke.dk
Oversigtskort

Vangede Kirke blev bygget i 1970'erne og indviet den 17. marts 1974.

Kirken er tegnet af arkitekten Johan Otto von Spreckelsen, og keramikeren Tue Poulsen deltog i udformningen af alter, kors, døbefont og prædikestol.

Byggematerialet er håndstrøgne teglsten i alle murflader, vinduer er tykke, indmurede glasblokke og fire ovenlysvinduer. Loftet domineres af en kassetteudsmykning, som også kendes fra von Spreckelsens store triumfbue i Paris.

Orglet, som har 40 registre, er ligeledes tegnet af von Spreckelsen. Det er indsat i en sort smedejernsramme og bygget af Th. Frobenius og Sønner i 1979. Dets placering i kirken leder tanken hen på en altertavle – idet alteret er placeret midt i kirkerummet.

I kirkens nordlige hjørne står en lille træfigur med Kristus og de fire evangelister. Det menes udført af billedhuggeren H.W. Bissen og stammer fra den midlertidige Vangede Kirke. I den lille kirkesal ses en Kristus-figur i sortlakeret aluminium tegnet af kunstneren Harry W. Holm.

Uden for findes et slankt, fritstående kirketårn eller kampanile med tre kirkeklokker. Tårnet er opført af Brødrene Anker Hasle ApS.

Elever fra Bakkegårdsskolen (folkeskole) og Busses Skole (privatskole) bliver konfirmeret her.

Galleri[redigér | rediger kildetekst]

Kilde[redigér | rediger kildetekst]

  • Vangede Kirke. en pamflet med fotos af Mogens von Haven og Jørgen Watz. s.n.
  • Vangede Kirke, af Claus M. Smidt m.fl. – Vangede Menighedsråd, 1999. 48 sider, ISBN 87-7851-105-4 (Udgivet i forbindelse med Vangede Kirkes 25-års jubilæum i 1999)


Eksterne kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Wikimedia Commons har medier relateret til: