Variety

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Variety
Variety Building i Los Angeles
Virksomhedsinformation
Grundlagt 16. december 1905 Rediger på Wikidata
Hovedsæde Los Angeles, Californien, USA Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Virksomhedens hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Variety er et amerikansk brancheblad for underholdningsindustrien som blev lanceret af Sime Silverman i New York i 1905. I 1933 udsendte Silverman Daily Variety i Hollywood. Begge udgaver udgives fortsat.

Varietys ugentlige udgave distribueres internationalt med en bred dækning af film, TV, teater, musik og teknologi, skrevet for ledere i underholdningsindustrien. Daily Variety, som har hovedkvarter i Los Angeles, leverer nyheder fra filmindustrien i Hollywood og teaterscenen på Broadway. Daily Variety Gotham, udkom første gang i 1998 og er New York-udgaven af tidsskriftet. Denne udgave fokuserer mest på underholdningsindustrien på USAs østkyst. Den produceres tidligere på aftenen end Los Angeles-udgaven, hvilket betyder at den kan leveres i New York allerede den følgende morgen. Variety.com er Internet-versionen af Variety, og var en av de første netaviser som tog betaling for at få tilgang, da den blev lanceret i 1998.

I slutningen af 2008 flyttede Variety sine Los Angeles-kontorer til et højhus på Wilshire Blvd midt i Miracle Mile-området. Højhuset blev døbt Variety Building og har et rødt og oplyst skilt med Variety-logoet på toppen af bygningens nord- og sydside. Huset har 31 etager og en 360 graders udsigt over byen.

Eksternt link[redigér | rediger kildetekst]