Vejlefjordskolen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Vejlefjordskolen
VFS
Motto "Hjerte, Hånd, Hoved"
Grundlagt 1890
Religion Adventisme
Bestyrelsesformand Ole Kramer Pedersen
Rektor Kay Flinker
Skoleinspektør John Rasmussen
Antal ansatte 100
Antal elever 350
Beliggenhed Vejlefjordskolen 15
8721 Daugård
, Danmark
Telefon 7589 5202
Farverlandkort Rød og Sort
Hjemmeside Vejlefjordskolen
Vejlefjordskolen
Luftfoto af skolens område.

Vejlefjordskolen ligger ved Daugård på nordsiden af Vejle Fjord. Skolen er en kombineret skole med gymnasium for dag- og kostelver, efterskole, grundskole, børnehave og vuggestue.

Skolens værdigrundlag bygger på kristne værdier og lægger vægt fællesskab, respekt for andre og rummelighed.

Skolen har bl.a. følgende faciliteter: Idrætshal, svømmehal, fitnesscenter, ridehal og stalde, boafsnit for drenge og piger, undervisningsfaciliteter, sportsanlæg, egen strand med badebro.

Vejlefjord Efterskole har følgende linjer: heste (med ridehal), outdoor (især kano, kajak, speedbåd, fiskeri, sejlbåde), fodbold, fitness, volley. Skolen lægger vægt på sund og bæredygtig livsstil. Maden er derfor overvejende vegetarisk med kun lidt kød.

Vejlefjord Gymnasium med tilknyttet kostafdeling blev oprettet i 1972. Elever kommer fra både nærområdet og hele landet.

Vejlefjord Grundskole har elever fra 0.-10. kl. De fleste af efterskolens aktiviteter er åbne for dagelever i 8.-10. kl.

Rektor er Kay Flinker.[1]

Vejlefjordskolens historie[redigér | rediger kildetekst]

Skolen bygges i 1930 og indvies i 1931 under navnet Vejlefjord Højskole og har siden haft navne som Vejlefjord Realskole, Vejlefjord Højere Skole og nu Vejlefjordskolen. I begyndelsen var der til skolen knyttet både gårddrift og gartneri. Ideen var, at elever skulle dannes både gennem skolearbejdet og praktisk arbejde i marken og plantagen. En markant milepæl i Vejlefjords historie var gymnasiets oprettelse i 1972. Ca. 25 % af Vejlefjordskolens elever har tilknytning til Adventistkirken, der gennem alle årene været en vigtig samarbejdspartner for skolen. De fleste andre elever har rod i folkekirkelige eller sekulære kredse, og nogle få er muslimer.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]



SkoleSpire
Denne artikel om en skole, en uddannelsesinstitution eller uddannelse er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.

Koordinater: 55°42′46.99″N 9°41′7.25″Ø / 55.7130528°N 9.6853472°Ø / 55.7130528; 9.6853472