Vilhelm af Danmark

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Disambig bordered fade.svg Denne artikel omhandler Christian 5.'s søn Prins Vilhelm. Artiklen om Christian 9.'s søn Prins Vilhelm ligger under navnet Georg 1. af Grækenland
Vilhelm af Danmark
Prins Vilhelm af Danmark
Prins af Danmark
Hus Huset Oldenburg
Far Christian 5. af Danmark
Mor Charlotte Amalie af Hessen-Kassel
Født 21. februar 1687
Københavns Slot
Død 23. november 1705 (18 år)
Københavns Slot
Begravet Roskilde Domkirke
Religion Lutheransk
Ridder af Elefantordenen
Order of the Elephant (heraldry).svg
1687

Vilhelm (21. februar 1687-23. november 1705) var en dansk prins, der var søn af Christian 5. og dronning Charlotte Amalie, og således en yngre broder til kong Frederik 4.

Biografi[redigér | redigér wikikode]

Prins Vilhelm blev født den 21. februar 1687Københavns Slot som den femte søn af kong Christian 5. i hans ægteskab med Charlotte Amalie af Hessen-Kassel. I 1696 blev Joachim Pritzbuer udnævnt til hans hofmester. Pritzbuer beklædte stillingen indtil 1705, da han blev afløst af Martin Balthasar von Waldersee, der skulle ledsage prinsen på en udlandsrejse til Utrecht, de Spanske Nederlande, Frankrig, Italien og England. Den udførlige instruks for rejsen er dateret 2. oktober 1705, men kort efter blev prins Vilhelm syg og døde den 23. november 1705Københavns Slot.

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


Denne artikel bygger hovedsagelig på biografi(er) i 1. udgave af Dansk Biografisk Leksikon, Udgivet af C.F. Bricka, Gyldendal (1887–1905).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.

Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst eller redigeret således, at den er på nutidssprog og er wikificeret, bedes skabelonen venligst erstattet med et dybt link til DBL som kilde, og indsættelse af [[Kategori:Artikler fra 1. udgave af Dansk biografisk leksikon]] i stedet for DBL-skabelonen.

Krone Stub
Denne artikel om en kongelig eller fyrstelig person er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi