Webhosting

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Webhosting er en service, som giver kunder mulighed for at gøre et website tilgængelig på World Wide Web. Der er flere forskellige typer af webhosting men oftes bliver der snakket om webhotel-service. På et webhotel forventer man mht., at man har en postkasse og en hjemmeside. Webhosting er således den løbende service, som et webhotel yder for et domænenavn.

Andre typer af webhosting er: Virtual Dedicated Server, Dedicated hosting service, Managed hosting service, Cloud Hosting med flere.

Webhosting koster penge. Man betaler fra en krone og op til flere tusinde kroner hver måned, alt efter hvad man har brug for. De billige webhoteller startede i Danmark i 1998 til kun 30 kroner pr. måned! Www.nettonet.dk. Næste bølge af billige webhoteller, som stadig i dag er markedsførende, kom, da en udbyder udbød webhosting til kun 1 krone pr. måned [Kilde mangler], www.cliche.dk

Danmark er i dag meget konkurrencedygtig indenfor webhosting-branchen og har adskillige større udbydere, som har stor markedsandel i Europa.