What Can I Do? (The Corrs-sang)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
"What Can I Do?"
Single af The Corrs
fra albummet Talk on Corners
B-side(r) "Little Wing"; "No Good for Me"
Udgivet Januar 1998
17. august 1998 (remix)
Format CD
Indspillet 1997
Genre Pop, poprock
Længde 4:18
4:12 (Remix)
Pladeselskab 143/Lava/Atlantic
Skrevet af The Corrs
Producer(e) The Corrs
Tin Tin Out (Remix)
The Corrs' singlekronologi

"I Never Loved You Anyway"
(1997)
"What Can I Do?"
(1998)
"Dreams"
(1998)

"What Can I Do?" er en sang af det keltiske folkrockband The Corrs. Det er den tredje single fra deres andet album Talk on Corners, og den blev oprindeligt udgivet i januar 1998, men den blev senere genudgivet i august 1998 i en remixet udgave af Tin Tin Out remix, som fik mere opmærksomhed end originalen. Det blev et bandets mest kendte sange på verdensplan, men havde begrænset succes på hitlisterne, pga. tidspunktet for udgivelsen. Sangen fik generelt positive til blandede anmeldelser af musikkritikere, som dog følte at den ikke var lige så stærk som deres tidligere sange. En musikvideo til sangen blev udgivet, men var hurtigt produceret, da den blev filmet i New Zealand under deres verdensturne.

Baggrund[redigér | rediger kildetekst]

The Corrs spillede sangen til festen til uddelingen af Nobels fredspris i 1999. Den oprindelige version er en langsom doo-wopudgave i en let tone. Genudgivelsen derimod en mere guitarpræget version, som var mere i stil med poprock og country. Stemmerne på sangen går fra A-dur og spænder fra G#3 til C#5.[1] Tin Tin Outs version bliver oftere brugt end den originale version. I alt findes der tre versioner af sangen; den oprindelige singleversion, som ikke opnåede så stor opmærksomhed, Tin Tin Outs remix, som var succesfuld i New Zealand og Storbritannien, samt en instrumentalversion på Talk on Corners og LP-versionen af albumet.

Modtagelse[redigér | rediger kildetekst]

"What Can I Do?" fik generelt positive anmeldelser af musikkritikerne, selvom bandet ikke selv syntes så godt om sangen. Becky Byrkit fra Allmusic havde rost remixversionen sammen med "So Young" som er "trademark glass voices and barely discernible acoustic musical instruments."[2] Hun fremhævede også sangen, da hun mente den skilte sig ud fra albummet.[3]

Hitlister[redigér | rediger kildetekst]

"What Can I Do?" opnåede ikke den store succes på verdensplan. Sangen kom ind som #44 på Sverigetopplistan, og endte som #27.[4] Sangen kom derimod ikke på hitlisterne i New Zealand, men det kom ind på den officielle RadioScope-hitliste, hvor den toppede som #4.

Musikvideo[redigér | rediger kildetekst]

Baggrund og synopsis[redigér | rediger kildetekst]

Musikvideoen blev filmet i New Zealand d. 26. februar 1998 med meget kort varsel. The Corrs var lige blevet færdige med deres turne i New Zealand, da pladeselskabet besluttede at udgive "What Can I Do", og derfor blev videoen fimlet så hurtigt. Både albumversionen og Tin Tin Outs remix blev brugt til videoen.

Den blev filmet på Manukauhalvøen, som ligger 80 km sydvest for Auckland på vestkysten af Nordøen i New Zealand. Meget af videoen blev filmet nære Kohekohe Kire, Awhitu. Filmen i videoen er en Ford Consul fra 1962. De grønne enge minder lidt om tilsvarende landskab i Irland, og det begyndet at regne under optagelserne.

Insturktøren Nigel Dick (som stod for Oasis' video til "Wonderwall") blev fløjet in specielt til denne video og havde under en dag til at forberede sig. Den afslappede påklædning i form af jeans og t-shirts skulle give et anderledes udtryk en den mere stilrene video til "Only When I Sleep". Andrea sagde at de overlod videoen fuldstændigt i hænderne på instruktøren.

Dick udtalte "My favourite memory is the image of Andrea, Sharon and Caroline all crouched down in the middle of the road, eating bowls of cereal at 5AM, waiting for the dawn. As it got light the drizzle arrived, but, with the band scheduled to fly home that evening, we kept on shooting."

Genudgivelse[redigér | rediger kildetekst]

Sangen blev genudgivet få måneder senere i en remixet version af Tin Tin Out. "What Can I Do? (Remix)" blev endnu mere succesfuld end "Dreams" og kom ind som #3 på UK Singles Chart. Den forblev på hitlisten i 11 uger. Videoen er stort set identisk med den til den oprindelige version.

Spor[redigér | rediger kildetekst]

Kilde:[5]

Hitlister[redigér | rediger kildetekst]

Hitliste Højeste
placering
Canadian Adult Contemporary (Canadian Hot 100)[6] 23
Germany (Media Control AG)[7] 62
Ireland IRMA)[8] 30
New Zealand Radio Airplay (RIANZ)[9]
(Tin Tin Out remix)
4
Spain (Los 40 Principales) 1
Sweden (Sverigetopplistan)[10] 27
UK Singles (The Official Chart Company)[11] 53
UK Singles (The Official Chart Company)[11]
(Tin Tin Out remix)
3

Referencerer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Musicnotes.com: Unsupported Browser or Operating System
  2. ^ Talk on Corners - The Corrs | Songs, Reviews, Credits, Awards | AllMusic
  3. ^ The Corrs | Songs | AllMusic
  4. ^ swedishcharts.com - The Corrs - What Can I Do
  5. ^ www.discogs.com
  6. ^ Canadian Charts (Adult Contemporary)
  7. ^ "German Charts". Arkiveret fra originalen 16. april 2016. Hentet 6. marts 2014.
  8. ^ Irish Charts
  9. ^ "New Zealand Radio Airplay Charts". Arkiveret fra originalen 13. juni 2007. Hentet 6. marts 2014.
  10. ^ Swedish Chart
  11. ^ a b Everyhit