Wikipedia:Anmodning om administratorassistance

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Solicit-Reference.svg Gnome-system-run.svg Monobook icon.svg Wiki-name.svg RCPatroller Badge.png Wiki-newadmin.svg Bookmark-new.svg
Anmodning om
administratorassistance
Anmodning om botstatus
Bot approval requests
Anmodning om botassistance Anmodning om ændring af brugernavn
Rename requests
Ansøgning om
patruljantstatus
Ansøgning om
administratorstatus
Ansøgning om
bureaukratstatus

Genvej:
WP:AOA
Disambig bordered fade.svg "WP:AOA" omdirigeres hertil. For Wikipedia:Anmodning om administratorstatus, se WP:ADM/A.

På denne side kan brugere bede administratorerne om assistance. Hvis du ønsker at diskutere en konkret norm/politik eller andet, så bør det ske pågældende sides diskussionsside eller eventuelt på Landsbybrønden. Skal du blot have generel hjælp kan du klikke her eller spørge i Nybegynderforummet.

Hvis du har en anmodning om administratorassistance i en sag – en redigeringskrig, en vandal der skal blokeres eller lignende – skal du skrive overskriften (uden specialtegn) efter den sidste skråstreg i indtastningsfeltet herunder og trykke på knappen neden under indtastningsfeltet. Der kommer så er ny side frem, hvor du skal skrive dit ønske i redigeringsvinduet og gemme på den sædvanlige måde ved at trykke på "Gem side"-knappen.


Herefter skal du indsætte {{Administratorassistance|overskrift=din overskrift}} her, under alle de tidligere opslag.

Når en sag vurderes som lukket, vil en administrator markere den som sådan ved at tilføje parameteren |status=lukket, og den vil efter et lille stykke tid blive arkiveret.

Rettelse af advarselsbesked

[redigér]
Denne anmodning om administratorassistance er åben for diskussion. Du kan redigere i teksten.

Hej folkens.

Kan nogen være sød at rette følgende besked:

Fodnotefejl: <ref>-tags findes, men ingen <references/>-tag blev fundet

til:

Fodnotefejl: <ref>-tags findes, men ingen {{Reflist}}-tag blev fundet

Da vi på dawiki bruger {{Reflist}} i stedet for <references/>?

Hilsen Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 26. maj 2014, 16:32 (CEST)

Hvor skal det rettes? Mvh Knud Winckelmann (diskussion) 3. jun 2014, 08:46 (CEST)

I den message (ved ikke hvad den rent faktisk hedder) som kommer frem hvis du indsætter <ref></ref>, men ingen <references/> eller {{reflist}}. Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 3. jun 2014, 09:08 (CEST)

Aha, ja, det var mere konkret filen jeg var efter, der er jo desværre lidt at lede i. Jeg vil lige kigge i mediawiki-navnerummet på et tidspunkt. Mvh Knud Winckelmann (diskussion) 3. jun 2014, 09:14 (CEST)
Regner med at det er denne side I leder efter: MediaWiki:Cite error refs without references :) --Simeondahl (diskussion) 24. jun 2014, 08:45 (CEST)
Tak for oplysning. Det er fixet nu.. --Steen Th (diskussion) 24. jun 2014, 15:45 (CEST)

Undskyld jeg åbner den igen, men kan i ikke også være søde at rette:

Fodnotefejl: <ref>-tags eksisterer for en gruppe betegnet "M", men der blev ikke fundet et tilsvarende <references group="M"/>-tag, eller et afsluttende </ref>-tag mangler

til:

Fodnotefejl: <ref>-tags eksisterer for en gruppe betegnet "M", men der blev ikke fundet en tilsvarende {{Reflist|group=M}}, eller et afsluttende </ref>-tag mangler

På forhånd tak og god sommer hilsen Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 13. jul 2014, 18:14 (CEST)

Det er i MediaWiki:Cite error group refs without references, som skal rettes. Men jeg mangler et eksempel, hvor fejlen er pt. for kunne tjekke rettelsen. Jeg har været igennem alle nuværende artikler med fodnotefejl uden at finde noget. Og næste gang - opret en ny anmodning! --Steen Th (diskussion) 7. nov 2014, 12:17 (CET)
Eksempel. Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 7. nov 2014, 16:16 (CET)

Toolserver

[redigér]
Denne anmodning om administratorassistance er åben for diskussion. Du kan redigere i teksten.


There is a list of pages here which must be updated: etherpad:localjs-toolserver.org. --Nemo (diskussion) 7. aug 2014, 20:44 (CEST)

Send e-mail til denne bruger

[redigér]
Denne anmodning om administratorassistance er åben for diskussion. Du kan redigere i teksten.


Jeg finder det undertiden nyttigt at kunne kontakte andre brugere pr. mail, hvis der er et spørgsmål, der ikke nødvendigvis skal diskuteres, hvor alle kan se med. Derfor er det nyttigt med "Send e-mail til denne bruger"-funktionen, og den er ekstra nyttig, hvis man (hvad enten man er med-administrator eller "menig bruger") ønsker at stille et diskret spørgsmål om administratorpraksis. Derfor bør det måske være et krav at man som administrator kan kontaktes via "Send e-mail til denne bruger"-funktionen?

Hvis vi gør det til et krav, vil Bruger:Celtics, Bruger:Sarrus og Bruger:Tøndemageren enten skulle give systemet deres mailadresse eller træde tilbage som administratorer, så derfor er jeg naturligvis særligt interesseret i deres input. --Palnatoke (diskussion) 16. aug 2014, 21:25 (CEST)

Der er (mindst) to problemer ved at tillade folk at sende en mail til en via Wiki(m/p)edia:
  • Hvis man får en henvendelse på mail, forventes det nok, at man også svarer pr. mail. Det bør i det mindste tillades, at man svarer på folks diskussionssider (uden af offentliggøre den tilsendte mail, som nogen vist har gjort på et tidspunkt), hvis man ikke ønsker at afsløre sin emailadresse til andre brugere på Wikipedia. Dette gør man jo, hvis man svarer på en tilsendt mail
  • En henvendelse på mail kan bestå af et personangreb, der bør handles på (f.eks. med en blokering), men andre kan ikke se henvendelsen, hvorfor man selv er nødt til at blokere brugeren (hvis man er administrator). Dette strider imidlertid mod princippet om, at man ikke bør blokere en bruger, der generer en selv. Man kan desuden ikke bevise dette angreb, medmindre man sender en mail til OTRS og dermed afslører sin emailadresse - omend den dér kun kan læses af en begrænset mængde brugere.
En mulighed for at kommunikere privat med en anden bruger er, at man kan forsøge (via brugerdiskussionen) at aftale at man kan mødes på irc, hvor der er mulighed for at føre en privat samtale. Man kan også sende en såkaldt memoserv-besked til registrerede brugere på Freenode (irc) (beregnet til at sende til brugere, der ikke er online på det tidspunkt man selv er online. Modtageren får så besked om, at der er en besked, næste gang vedkommende logger på), men det kræver, at modtageren af beskeden har registreret sit brugernavn på irc og identificerer sig med Freenode (dvs. logger på), når vedkommende går online på irc. Jeg er dog klar over, at det ikke er alle Wikipedias brugere, der bruger irc, men det er jo et alternativ til emails, hvis man skulle have et behov for at sende en privat besked.
- Sarrus (db) d. 16. aug 2014, 22:11 (CEST)
Det første problem er alene socialt, og jeg har selv et antal gange besvaret mails på folks diskussionssider netop på den nævnte måde. Det andet problem er mere fundamentalt (omend nok hypotetisk - jeg har f.eks. kun haft én henvendelse af den pågældende type), og kan udmærket illustrere hvorfor det for "menige brugere" kan være et problem at benytte mailsystemet - de kan ikke reagere med en blokering som vi kan. Dit løsningsforslag er alt, alt for omstændeligt til en situation, hvor en bruger har behov for en hurtig, diskret vejledning. --Palnatoke (diskussion) 17. aug 2014, 03:32 (CEST)
1. Personligt er der ikke noget til hinder for mig i at kunne kontaktes via mail, og jeg skal nok få den tastet ind snarest.
2. Jeg er dog modstander af at gøre det til et krav for både nuværende og fremtidige admins. Hvis en bruger via mail har helt konkrete spørgsmål, som vedkommende ønsker skal holdes diskret, så kan jeg sagtens forestille mig tilfælde, hvor det kan være lidt svært at give vedkommende et fyldestgørende svar på hans/hendes diskussionsside, uden at bryde diskretionen. Derfor synes jeg det at invitere til at modtage en mail også bliver nødt til at betyde, at man er klar til at svare på mail. Og dermed også at man er klar til at udlevere mailadresse. Ellers risikerer det da først at blive omstændeligt.
I øvrigt hænder det, at jeg selv gennem mit arbejde modtager chikanerende og endda truende mails, og jeg har oplevet kolleger få hængt både mail- og privatadresser ud offentligt. Derfor ved jeg, selvom jeg efterhånden føler mig tykhudet, at det kan påvirke folk ret meget. Det er selvfølgelig positivt, at chikanen herinde er sjælden (det eneste jeg har hørt om er, at en bandlyst bruger skulle have lavet en ret ubehjælpsom "hadeside" rettet mod nogle navngivne admins), og at de nuværende administratorer ikke synes at føle sig ramt. Men derfor synes jeg alligevel ikke det burde være et krav for at bestride administratorrollen. Celtics (diskussion) 17. aug 2014, 07:04 (CEST)
Er i store træk enig med Celtics mht kravet angående mail til nuværende og fremtidige administratorer. Samtidig ser jeg umiddelbart ikke hvordan det skal forringe eller forbedre mit virke på da.wiki at min private mail er tilgængelig for offentligheden. Yderligere vil jeg mene at alt hvad der egentlig har med mit virke på da.wiki at gøre, sagtens kan komme frem til andre også - hvilket betyder at min diskussionsside er mere end velegnet til formålet. Så vidt jeg husker svarer jeg altid på beskeder der, såfremt der ikke er andre der allerede har besvaret problematikken (ret mig gerne hvis jeg tager fejl). Jeg er derfor interesseret i at vide hvilke former for beskeder der kan forventes at være for private for det offentlige da.wiki, men som stadig skal sendes min vej? De må jo på en eller anden måde stadig vedrører da.wiki? :) mvh Tøndemageren (diskussion) 17. aug 2014, 17:51 (CEST)
Spørgsmål vedrørende ens handlinger på Wikipedia kan vel sagtens tåle dagens lys, hvorfor mailadgang ikke bør være obligatorisk. Desuden er Wikipedia ikke et socialt medie, men et projekt, der har som mål at viderebringe viden. Dette kræver ikke, at man kan sende mails til andre brugere på Wikipedia. Der kan man bruge diskussionssiderne.
@Tøndemageren: Lige til orientering, så bliver ens emailadresse ikke offentligt tilgængelig, men man afslører den for modtageren, hvis man vælger at svare afsenderen via en mail.
- Sarrus (db) d. 17. aug 2014, 18:19 (CEST)
Der er også den mulighed at man kan benytte en særlig mailadresse til Wikipedia-formål. Det er der ganske mange, der gør. Det typiske tilfælde er hvor en bruger har en indvending mod eller et spørgsmål til en administrators indsats, men ikke kunne komme til at skrive til vedkommende administrator, hvad der så gør at en anden administrator måtte agere mellemmand, hvad der næppe er hensigtsmæssigt. --Palnatoke (diskussion) 17. aug 2014, 19:40 (CEST)
Hvorfor er det lige, at den indvending ikke kan skrives på administratorens brugerdiskussion eller på WP:AOA? Har vi noget at skjule?
- Sarrus (db) d. 17. aug 2014, 19:45 (CEST)

Mulighed for kontooprettelse fra Ørestad Gymnasium

[redigér]
Denne anmodning om administratorassistance er åben for diskussion. Du kan redigere i teksten.


Til info: Jeg har åbnet op for kontooprettelse fra Ørestad Gymnasium på 37.49.128.83, i henhold til Brugerdiskussion:Knud_Winckelmann#Sp.C3.A6rret_IP-adresse. Mvh Knud Winckelmann (diskussion) 1. dec 2014, 10:58 (CET)

Indsættelse af beskyttelsesskabelon

[redigér]
Denne anmodning om administratorassistance er lukket. Rediger venligst ikke mere i teksten.

Hannibal Harbo Rasmussen, som er fuldt beskyttet, er ikke blevet påsat {{beskyttet}} i forbindelse med beskyttelsen. Mvh. Cgtdk (diskussion) 26. dec 2014, 00:07 (CET)

Yes check.svg Gjort af Nico --Cgtdk (diskussion) 26. dec 2014, 00:45 (CET)

MediaWiki:Dot-separator

[redigér]
Denne anmodning om administratorassistance er åben for diskussion. Du kan redigere i teksten.


Kunne en administrator oprette filen MediaWiki:Dot-separator - en makker til de allerede eksisterende MediaWiki:Comma-separator og MediaWiki:Pipe-separator

Filen ligger her på Meta: m:MediaWiki:Dot-separator

Den skal bringe denne kode til at virke for alle linjer:

* comma{{int:comma-separator}}comma
* dot{{int:dot-separator}}dot
* tpt-languages{{int:tpt-languages-separator}}tpt-languages
* pipe{{int:pipe-separator}}pipe ('''''default''''')
  • comma, comma
  • dot · dot
  • tpt-languages • tpt-languages
  • pipe | pipe (default)

comma : {{int:comma-separator}} →   ,   ←   der viser kommaet mellem pilene
dot : {{int:dot-separator}} giver i øjeblikket : <dot-separator> som det i skrivende stund ses her efter pilen →  ·
Et par links med lidt til orientering

Det skal bruges til at vise {{ml-multi}}, der bruger {{Toolbar}} med Modul:Toolbar. I øjeblikket indsættes <dot-separator> som det ses her:

{{ml|module=String|sandbox=String/sandbox}} : Module:String (talk · Skabelon:Edit · Skabelon:History · links · doc · subpages · tests (results· Skabelon:Ml-multi/sandboxlinks)

-- Mvh PHansen (diskussion) 26. dec 2014, 09:50 (CET)

Det kunne været ide at få det rettet via translatewiki.net, så andre også får glæde af det. Jeg kan se at Comma-separator og Pipe-separator rettet via den vej. --Steen Th (diskussion) 26. dec 2014, 22:12 (CET)

Ja, det er en fin idé, hvis de på translatewiki.net kan rundsende filen til alle sprogversioner med et enkelt bottryk. Men du forestiller dig vel ikke at filens indhold − som p.t. er &nbsp;'''·'''&#32; − skal 'oversættes' til noget andet. Det har i tidens løb undergået et par forandringer som man ser her på den norske (se PS herunder), men mon ikke det nuværende indhold har vist sig at virke?
Jeg mener ikke man behøver kæde din idé sammen med en oprettelse her. Vi kunne snarere spørge om ikke en af disse translators :

Amjaabc, BabelFrode, Byrial, Christian List, Ebbe, Emilkris33, EPO, Fredelige, Freso, Gorbi, Hylle, HenrikKbh, Jan Friberg, JGC, Kaare, Leolaursen, Masz, Medic, MGA73, Morten, OleLaursen, Peter Alberti, Peter Andersen, Sarrus, Simeondahl, Sir48, Svip, Thomsen, Wegge and Winbladh.

... kunne bringe sagen videre til translatewiki.net og sørge for det nødvendige, så andre sprogversioner kan få gavn af den derfra som du skriver − hvis de da ikke selv vil oprette den som det skete på den norske.

PS. tidligere udgaver af filens indhold på norsk Wikipedia:

  1. &#32;·&#32; − en prik omgivet af to almindelige mellemrum
  2. &#32;'''·'''&#32; − nu bliver prikken fed
  3. &nbsp;'''·'''&#32; − det første almindelige mellemrum bliver erstattet af en 'non-breaking space' for at undgå uønsket linjeombrydning.

PPS. Jeg har netop sat en kommentar ind ind hos Christian List, som vist er ret aktivtranslatewiki.net.
-- Mvh PHansen (diskussion) 28. dec 2014, 09:55 (CET)

Så vidt jeg kan se, så er MediaWiki:Comma-separator og MediaWiki:Pipe-separator en del af MediaWiki softwaren og kan dermed oversættes via Translatewiki. Mens MediaWiki:Dot-separator ikke er en del af MediaWiki softwaren og kan derfor ikke oversættes via Translatewiki.
Der skal vist en MediaWiki udvikler til for at ændre på det. Det nemmeste på kort sigt, er at oprette MediaWiki:Dot-separator lokalt her, ligesom det er gjort andre steder. --Christian List (diskussion) 31. dec 2014, 00:07 (CET)
Yes check.svg Gjort Den er hermed oprettet, og eksemplerne ovenfor ser ud til nu at virke korrekt. --Christian List (diskussion) 31. dec 2014, 00:23 (CET)

Jeg siger mange tak for hjælpen. -- Mvh PHansen (diskussion) 31. dec 2014, 09:10 (CET)

Blokering af 78.156.100.216

[redigér]
Denne anmodning om administratorassistance er åben for diskussion. Du kan redigere i teksten.


Anmoder om en blokering af IP-Bruger:78.156.100.216. Udøver hærværk mod Uran Se IP'ens bidrag. Mvh Asger (diskussion • bidrag • e-mail) 8. jan 2015, 11:35 (CET)

De har fået forlænget deres pause til 3 måneder denne gang. Mhv Knud Winckelmann (diskussion) 8. jan 2015, 11:40 (CET)
Mange tak Knud. Mvh Asger (diskussion • bidrag • e-mail) 8. jan 2015, 11:41 (CET)

Request for Checkuser

[redigér]
Denne anmodning om administratorassistance er åben for diskussion. Du kan redigere i teksten.


En flok jokere har gentagne gange oprettet Slaget ved Moulvibazar, som er en ganske åbenlys hoax, når man ser lidt nærmere på den. P.t. har to brugere (gen)oprettet den her på dawiki, men jeg kan se at der er flere brugere ind over den engelske udgave på en:The Battle of Moulvibazar.

Vil der være grundlag for at foretage en checkuser på

og se om disse er sokkedukker eller alternativt meat puppets og om der monstro er flere?

Bruger:Dr. Gabriel Bachowski II og Bruger:Karl Reinicke er p.t. blokeret uendeligt som sokkedukker af Bruger:Proferik Vladiszlav. Mvh Knud Winckelmann (diskussion) 21. jan 2015, 11:50 (CET)

Jeg fandt en til, men der er også tilsyneladende gode redigeringer fra en af de brugte ip-adresser. --Palnatoke (diskussion) 21. jan 2015, 13:02 (CET)
Tak for det. Jeg kan se at der også var en Stofanet-IP inde over den engelske artikel, men den er jo med stor sandsynlighed dynamisk og det vil derfor være overkill at gøre noget ved denne.
Artikelnavnet er p.t. beskyttet mod oprettelse, så med lidt held slipper vi for at se mere fra den kant.
Hvis Bruger:Proferik Vladiszlav dukker op igen, så må vi lige se på det til den tid. Mvh Knud Winckelmann (diskussion) 21. jan 2015, 13:11 (CET)

Blokering af Bruger:Rasmus Nyeland

[redigér]
Denne anmodning om administratorassistance er åben for diskussion. Du kan redigere i teksten.

Bruger:Rasmus Nyeland har stadig rettigheder til at rediger egen diskussionsside!. Han laver nu hærværk der. --Søren1997 Hadsunds våben.png (diskussion // projekter // bidrag) 26. jan 2015, 13:56 (CET)

Tak Knud Winckelmann, der var jeg vidst for langsom. --Søren1997 Hadsunds våben.png (diskussion // projekter // bidrag) 26. jan 2015, 14:00 (CET)

Sur ip

[redigér]
Denne anmodning om administratorassistance er åben for diskussion. Du kan redigere i teksten.87.110.160.136 lader til ikke at kunne lide os. Bør dødstruslerne give anledning til kontakt til emergency-mailen hos WMF? Mvh Knud Winckelmann (diskussion) 27. jan 2015, 14:44 (CET)
Det er desværre vist bare dagligsprog i visse teenagerkredse, så mon ikke en blokering for utilstedelig opførsel kan gøre det? - Nico (diskussion) 27. jan 2015, 15:15 (CET)

Blokering af Getrekt123

[redigér]
Denne anmodning om administratorassistance er åben for diskussion. Du kan redigere i teksten.

Anmoder om en blokering af burger Getrekt123. Udøver hærværk mod Vladimir Putin. --Søren1997 (diskussion // projekter // bidrag) 28. jan 2015, 13:22 (CET)

Brugerens bidrag kan ses her [1]. --Søren1997 (diskussion // projekter // bidrag) 28. jan 2015, 13:30 (CET)
Han er nu blokeret 1 dag, så får vi se om han kan finde ud af at opføre sig mere konstruktivt - Nico (diskussion) 28. jan 2015, 13:32 (CET)

Blokering af 90.184.93.137

[redigér]
Denne anmodning om administratorassistance er åben for diskussion. Du kan redigere i teksten.

Den 26. jan 2015 blev Luffe1810 blokeret i en uge af Nico med begrundelsen (Brud på ophavsretten: og hærværk). man har tilsyneladende glemt også at blokere IP 90.184.93.137, som også tilhøre Luffe. Nu redigere Luffe1810 fra denne IP som kan kan ses [2]. --Søren1997 (diskussion // projekter // bidrag) 28. jan 2015, 22:08 (CET)