Wikipedia:Anmodning om administratorassistance/Tooltips til noter

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi


På det engelske wiki har de en glimrende funktion, der henter indholdet af en note, når man peger på den i teksten. På User talk:Yair rand/Reference Tooltips har udvikleren forsøgt at forklare, hvordan man flytter funktionaliteten til andre sprog - men det kan kun gøres af en administrator.

Er der monstro nogen i administratorkollegiet, der har mod på at foretage indlæsningen? Eller er der slet ikke andre, der synes, at det kunne være en god ide at have et sådant tooltip på dansk wiki? --Rsteen (diskussion) 2. nov 2013, 13:19 (CET)

Det diskuteres også i denne anmodning: Wikipedia:Anmodning om administratorassistance/Reflist ligesom enwiki.
- Sarrus (db) d. 2. nov 2013, 14:55 (CET)
Det havde jeg ikke lige set, men problemet er jo ikke løst. Hvis tooltips skal virke for alle, skal koden som nævnt kopieres ind af en administrator. Dette er ikke en anmodning om, at en administrator påtager sig at bruge tid på at kode. Det er blot et ønske om, at koden bliver tilgængelig, i håb om, at "nogen" måske kan få den til at virke.--Rsteen (diskussion) 3. nov 2013, 18:59 (CET)
Jeg synes også, det ville være en stor fordel at kunne gøre det samme på den danske wiki!--Økonom (diskussion) 3. nov 2013, 19:07 (CET)
Jeg tilslutter mig, at man skal kunne se referencen ved at holde musen over henvisningen. Mvh Asger (diskussion) 7. nov 2013, 15:55 (CET)

Til Sarrus og de 27 andre aktive administratorer: Nu er der gået en uge siden den anmodning er oprettet. Et antal brugere har på denne - og på en tidligere tråd - ønsket faciliteten "tooltips", men det kan ikke gøres uden hjælp fra en administrator. Som tidligere skrevet skal administrator kun lave en kopiering af kode ind på dansk wiki. Derefter kan almindelige brugere tage over. Det kan godt være, at det aldrig kommer til at virke, men ville det ikke være sjovt at få lov til at gøre forsøget? Det er fuldt forståeligt, hvis man som administrator føler, at ens fritid kan bruges til meget andet, men et enkelt pip i stil med "jeg kopierer det på onsdag" ville være særdeles velkomment.--Rsteen (diskussion) 9. nov 2013, 19:06 (CET)

Når vi taler om ændringer, der påvirker alles oplevelse med Wikipedia, er det noget der bør afvente en diskussion blandt wikipedianerne, før det (evt.) gennemføres, og denne debat burde slet ikke føres her, men på Brønden. Denne side er beregnet til at anmode om "ekspeditionssager" som f.eks. blokeringer, skrivebeskyttelser og flytninger (hvis en historik gør, at man ikke selv kan gøre dette). At der ikke er foretaget noget endnu, kan således skyldes en afventning af konsensus. Når det er sagt er der to muligheder:
  1. Det aktiveres for alle (og dermed også anonyme)
  2. Der laves en gadget, man kan slå til og fra (kun registrerede brugere).
Hvad ønskes der?
- Sarrus (db) d. 9. nov 2013, 19:26 (CET)
Tak for hurtigt svar. På engelsk wiki virker det uden videre - altså mulighed 1. --Rsteen (diskussion) 9. nov 2013, 19:34 (CET)
Det er vist ikke noget problem for IP-brugere at kunne se henvisningen ved at holde musen over henvisningstallet, så jeg støtter mulighed 1 fremsat af Sarrus. Mvh Asger (diskussion) 9. nov 2013, 19:54 (CET)
I denne diskussion fremgår der to måder at gøre det på. Mulighed 2 er kun mulig, hvis det skal gøres med JavaScript. Hvis det skal gøres med en ændring af {{reflist}}, vil ændringen gælde alle - anonyme såvel som registrerede brugere.
- Sarrus (db) d. 9. nov 2013, 20:34 (CET)
Støtter mulighed 1 Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 9. nov 2013, 21:04 (CET)

Jeg synes nu ikke at det ser nemt ud for en administrator lige at få "tooltips til noter" til at virke. Det er ikke en simpel kopiering af kode, fx skal der ske en oversættelse. Der kan være alle mulige problemer med implementeringen som det fremgår af diskussionen. Der er derimod en nem vejledning under "manual installation" som alle registrerede brugere kan følge (husk bare at udskifte "http" med "https"). Jeg støtter i øvrigt forslaget, men synes det skal være slået fra som standard (og kunne slås til som en gadget), i det mindste i begyndelsen. --Weblars (diskussion) 11. nov 2013, 00:44 (CET)

En rettelse: det var en anden, men lignende nem vejledning, jeg havde haft succes med: en:User:Blue-Haired Lawyer/Footnote popups--Weblars (diskussion) 11. nov 2013, 01:01 (CET)

Endnu en tilføjelse: Af en eller anden grund lader det ikke til at disse popups, som jeg har henvist til, virker mere. I stedet har jeg under "mine indstillinger" under "Gadgets" slået "tilføjer popups" til, hvilket har givet samme funktionalitet og desuden meget mere. Jeg ved ikke om denne gadget har fandtes hele tiden eller om den lige er blevet oprettet af en venlig person pga denne diskussion.--Weblars (diskussion) 17. nov 2013, 13:01 (CET)

Ifølge historikken kom den gadget i 2008, men det er en anden funktion, der ikke har noget at gøre med denne diskussion.
- Sarrus (db) d. 17. nov 2013, 13:06 (CET)

Der er nu gået tre uger siden denne tråd blev påbegyndt, så det er måske værd at opsummere, hvor sagen står: Brugerne Bruger:Asger, Bruger:Christian Giersing, Bruger:Rsteen og Bruger:Økonom har udtrykt ønske om at der bliver gjort et forsøg på at få oversat den funktion, der gør det muligt at se indholdet af en note/reference, blot ved at føre musen hen over tallet på noten. Dette kan være en stor hjælp, især i lange artikler. Funktionen kan kun oversættes med hjælp fra en administrator, så derfor er denne tråd startet. Der er tale om en udbygning af wikipedias virkemåde, som alle brugere kan have glæde af, og i den engelske diskussion om sagen var argumentet blandt andet, at den ikke påvirker normal visning af artikler, men kun kommer frem, når man peger på noten. Selve oversættelsesarbejdet vil kræve resurser, så hvis der kun er fire interesserede, er det måske at skyde over målet. Vellykkede oversættelser er indtil videre foretaget på finsk, italiensk og portugisisk wiki, og hvis der er flere wikipedianerne, der er interesseret i en dansk tilpasning af funktionen, er det nok nu, de skal melde sig. --Rsteen (diskussion) 23. nov 2013, 10:54 (CET)

Jeg er ved at kigge på den. Hvis en tager en kopi af scriptet, som skal oversættes, fra enten en, sv, de eller anden relevant sted til en sandkasse, hvor teksterne oversættes, vil jeg gerne senere flytte den og en:MediaWiki:Gadget-ReferenceTooltips.css på plads. --Steen Th (diskussion) 22. mar 2014, 10:42 (CET)
Hej Steen Th. Nordmændene har også fundet ud af det, så jeg har kopieret den norske udgave til sandkassen Bruger:Rsteen/Kladde6. Der sker noget med formateringen undervejs, men måske har du et bud på, hvordan det kan udbedres. Det er dejligt at se, at der fortsat er interesse for projektet. Venlig hilsen --Rsteen (diskussion) 22. mar 2014, 13:30 (CET)
Jeg har indsæt kode i sandkassen, så der bliver mere læselig. Jeg er først blevet administrator efter at forslaget blevet stillet - så det var en snak på irc-kanalen, som genoplivet det og jeg fik kig på det. --Steen Th (diskussion) 22. mar 2014, 15:35 (CET)
Hej Steen Th. Teksterne er nu oversat. Er der mere, der skal gøres, før du tager over? Venlig hilsen --Rsteen (diskussion) 23. mar 2014, 16:17 (CET)
Jeg har set i drift nu! Og det virker... Nogen må gerne tjekke oversættelse af MediaWiki:Gadget-ReferenceTooltips. Ellers er det bare at slå det til. Jeg kan se på den norske, at det er sat for alle, men det vil jeg undlade i første omgang. --Steen Th (diskussion) 27. mar 2014, 16:14 (CET)
Hej Steen Th. Tak for din indsats. Det virker fint - når man har fundet ud af at slå det til. Kan se, at jeg ikke har fået oversat titellinjen til infoboksen "Valg for referansebobler". Der skulle have stået "Indstilling af tooltips". Sorry. Herfra skal lyde en kraftig opfordring til, at funktionen bliver automatisk (default), ellers finder størsteparten af brugerne ikke ud af at aktivere den, og så er vi jo lige vidt. På de øvrige wikis er den også automatisk, ud fra en diskussion om, at hvis brugerne ikke ved, at funktionen findes, får de den ikke slået til. Funktionen kan jo slås fra igen, uden at man skal ind i sine personlige indstillinger. Venlig hilsen --Rsteen (diskussion) 27. mar 2014, 16:50 (CET)
Jeg fix den manglede oversættelse. Ellers kan du stadig bruge din sandkasse til rettelse, som vi senere overfører over. Jeg vil lige lade jer teste inden alle bruger får det. --Steen Th (diskussion) 27. mar 2014, 17:25 (CET)
Nu er oversættelsen i kladde6 rettet til. Venlig hilsen --Rsteen (diskussion) 27. mar 2014, 18:39 (CET)
Og ændringerne er ført over. --Steen Th (diskussion) 29. mar 2014, 10:13 (CET)
Hej Steen Th. Det virker fint nu, men stadig kun, hvis man ved, at det findes, og retter sine personlige indstillinger. Som tidligere skrevet har de andre landes wiki'er gjort funktionen automatisk, og det synes jeg også dansk wiki bør gøre. Du har gjort et godt stykke arbejde, og så er det da synd, hvis stort set ingen opdager, at funktionen nu virker. Venlig hilsen --Rsteen (diskussion) 31. mar 2014, 10:07 (CEST)
Jeg har lade mig lokke - det er nu aktiv for alle brugere. --Steen Th (diskussion) 31. mar 2014, 12:07 (CEST)
Tak for hjælpen, Steen. Hvis der ikke er indvendinger, må der nu være basis for at arkivere denne anmodning. --Rsteen (diskussion) 31. mar 2014, 13:16 (CEST)
Mange tak til de involverede i dette arbejde - den nye facilitet fungerer godt og er en klar hjælp!--Økonom (diskussion) 31. mar 2014, 20:08 (CEST)