Wikipedia:Evaluering

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Wikipedias Evaluering udsætter artikler for nøjere undersøgelse fra en bredere gruppe brugere, og er tiltænkt artikler af høj kvalitet, som allerede har været redigeret meget, ofte som en måde at forberede en kandidat til fremragende artikler. Det er ikke akademisk peer review af en gruppe eksperter på et bestemt område, og artikler som gennemgår denne proces bør ikke antages for at have større 'autoritet' end nogen anden.

For at finde generelle råd om at redigere kan du læse om artikeludvidelse og "Den perfekte artikel". Artikler, som har brug for omfattende grundlæggende redigering henvises i stedet til oprydningssektionen eller kvalitetsoffensiven. Hvis artiklen har andre problemer bedes den tilsvarende skabelon sat på artiklen så problemet kan identificeres og rettes.

Genvej:
WP:E
Vejen til en fremragende artikel
 1. Hvad artiklen skal indeholde
 2. Start en ny artikel
 3. Udvid artiklen
 4. Få artiklen udnævnt til lovende artikel
 5. Nominer artiklen til god status
 6. Få artiklen udnævnt til god artikel
 7. Få evalueret artiklen
 8. Nominer artiklen til fremragende status
 9. Fremragende artikler

Procedure for ønskede evalueringer

Alle kan efterspørge en evaluering af en artikel. Den bedste måde at få meget feedback på er at reagere prompte og påskønne enhver kommentar på denne side. Hvis du ønsker en evaluering af en artikel, så lad venligst være med at tage modet fra andre brugere som forsøger at hjælpe, ved bare at ignorere deres anbefalinger. Hvis du har rettet artiklen efter råd fra et forslag her, kan du evt. skrive {{gjort}} efterfulgt af din kommentar. Eksempel:


Artiklen kunne måske trænge til nogle flere billeder --Fiktiv feedback

Yes check.svg Gjort Nu har jeg indsat et frit licenseret profilbillede, og selv taget to ekstra billeder. Er det fint? --Lhademmor
Smukt --Fiktiv feedback

For at indstille en artikel:

 1. Placer en udfyldt {{milepæle}} i toppen af artiklens diskussionsside (anvisning til hvordan denne benyttes findes på skabelonens side – alternativt kan du få nogen til at gøre det ved at benytte opslagstavlen) og gem siden. Dette viser en meddelelse til andre brugere om at artiklen gennemgår en evalueringsproces.
 2. Inde i meddelelsen klikker du på "evaluering af denne artikel" for at åbne en ny diskussionsside.
 3. Skriv ===[[ARTIKLENS NAVN]]=== i toppen, med din artikels navn i klammerne, og skriv derefter hvilken slags kommentarer/bidrag du ønsker, og/eller de sektioner af artiklen, som du ønsker evaluering af. Signér med fire tilder (--~~~~) og gem siden.
 4. Rediger denne side her og sæt {{Wikipedia:Evaluering/ARTIKLENS NAVN}} i toppen af listen over ønskede evalueringer.
 5. Indsæt [[Wikipedia:Evaluering/ARTIKLENS NAVN|ARTIKLENS NAVN]] først i Skabelon:Seneste evalueringer

Evalueringen vil muligvis blive mere vellykket hvis du sender beskeder til wikipedianere, som har bidraget indenfor det samme eller nærliggende områder.


Hvordan man evaluerer en artikel

 • Gennemlæs en af nedenstående artikler. Hvis du synes at noget er galt — f.eks. artiklens længde, den indledende sektion, dårligt sprog eller faktuelle fejl — så skriv en kommentar i artiklens sektion på denne side.
 • Du skal være velkommen til selv at rette i artiklen. Overvej venligst at beskrive dine redigeringer her for at holde andre informeret om fremskridt i artiklen.


Hvordan man fjerner en ønsket evaluering
I overensstemmelse med politikken om fjernelse af evalueringsefterspørgsler må du flytte

 • inaktive evalueringer (har ikke modtaget feedback i de sidste to uger) eller evalueringer, som er ældre end 1 måned,
 • ikke signerede evalueringer,
 • upassende eller forladte evalueringer (hvor den der ønskede evalueringen ikke har svaret på kommentarerne)
 • artikler, som er blevet kandidater til gode artikler eller kandidater til fremragende artikler

...til det nuværende arkiv

Efter at have flyttet evalueringen, bør brugere ændre {{evaluering}} på artiklens diskussionsside til {{gammel evaluering}}, samt opdatere {{seneste evalueringer}}.


Hvordan man efterspørger endnu en evaluering
Hvis din evaluering er blevet fjernet, så skal du være velkommen til at genopstille den til evaluering senere hen:

 1. Flyt den gamle evaluering til [[Wikipedia:Evaluering/ARTIKLENS NAVN/Arkiv1]]
 2. Rediger [[Wikipedia:Evaluering/ARTIKLENS NAVN]], fjern omdirigeringen, indsæt i stedet [[Wikipedia:Evaluering/ARTIKLENS NAVN/Arkiv1]] som et link til den arkiverede diskussion og påbegynd en ny evaluering.
 3. Placer {{Wikipedia:Evaluering/ARTIKLENS NAVN}} i toppen af listen over ønskede evalueringer herunder.
 4. Opdater {{seneste evalueringer}}
 • Nuværende arkiv: 2014

Opdater servercachen


Forespørgsler[redigér | redigér wikikode]

Tesla Model S[redigér | redigér wikikode]

Se evt. artiklens vedtagelse som god.

Der ønskes forslag til, hvordan artiklen kan forbedres på vej mod Fremragende Artikel. Mangler der oplysninger, eller er nogle oplysninger uklare eller for indforståede? --Morten Haagensen Elmose (diskussion) 12. okt 2014, 12:34 (CEST)

- Link: Tesla Model S --Santac (diskussion) 18. okt 2014, 07:23 (CEST)

Jeg synes det er lidt ubalanceret at skrive i indledningen at den ikke udleder CO2 ved kørsel uden at nævne at der udledes CO2 ved produktionen af el. Jeg ved godt at det nævnes nede i et af afsnittene, men der nævnes det også at der ikke udledes CO2 ved kørsel. Ligeledes kunne jeg godt tænke mig at det i indledningen nævnes at grunden til at den kun koster 500.000kr er at den er fritaget for afgift. -Santac (diskussion) 18. okt 2014, 07:32 (CEST)

Yes check.svg Gjort Kære Santac. Mange tak for dine gode betragtninger. Jeg har med det samme indarbejdet oplysningerne i indledningen. De bedste hilsner --Morten Haagensen Elmose (diskussion) 18. okt 2014, 09:14 (CEST)

Kære Morten. Det er en flot artiklen, og det er stort stykke arbejde du har lagt i den, så den fortjener en god evaluering. Jeg vil læse den i mindre bidder og komme med forslag til forbedringer. Jeg har foretaget nogle smårettelser (primært wikilinks) i indledningen og afsnittet Baggrund og Produktion. De to røde links i indledningen kunne man håbe på blev blå ved lejlighed. Jeg ved ikke om det er relevant eller der kan findes kilder på det, men hvorfor ønsker Elon Musk, at producere disse biler? Måske det hører bedre til i artiklen om Tesla Motors, men overvej om der findes en motivation for netop denne model. Hvorfor nedjusterede man den forventede produktion i 2012? Hvordan er det gået med målet om at producere omkring 9.000 biler i andet kvartal 2014? Og hvad med tredje? Jeg vender tilbage igen, når jeg har læst flere afsnit. Toxophilus (diskussion) 14. nov 2014, 14:24 (CET)

Jeg har læste afsnittet specifikationer, og selvom der er angivet at kilde 22 underbygger at Mercedes CLA har lavere vindmodstandskoefficienten, så kan jeg ikke finde det, når jeg læser linket. Afsnittet om garanti og service dækker, som jeg forstår det, udelukkende danske forhold, og det mener jeg skal udbygges, så det også omfatter udenlandske forhold. Generelt bør det måske også fremgår lidt klarere, at priser er i Danmark, og så eventuelt en fodnote eller direkte kommentar i teksten, der beskriver priser i andre lande. Jeg har også indsat et par {{km}}, da delafsnit i FA-klassen i min optik ikke bør henstå uden kilder. Toxophilus (diskussion) 16. nov 2014, 18:07 (CET)

Mange tak for dine gode pointer, Toxophilus. Jeg vil kigge på det i den nærmeste fremtid. --Morten Haagensen Elmose (diskussion) 20. nov 2014, 22:57 (CET)

Arkiver[redigér | redigér wikikode]