Wikipedia:Evaluering/IC4

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

IC4[rediger kildetekst]

Jeg ønsker input til, hvordan artiklen kan forbedres det sidste stykke til fremragende artikel. Bemærk at artiklen omhandler selve togsættet. De politiske aspekter er beskrevet i IC4-sagen, der er fremragende artikel. Er der nogle aspekter, der mangler at blive beskrevet i artiklen om IC4? Er der nogle aspekter fra IC4-sagen, der også bør fremgå af artiklen om selve togsættet? Og er der nogle steder, hvor sproget er uklart eller med fordel kan strammes op? De bedste hilsner --Morten Haagensen Elmose (diskussion) 13. aug 2014, 14:40 (CEST)

  • Mig bekendt (ret mig endelig!) kan man på IC3 og IR4 variere antallet af sæder, så man kan køre med f.eks. familiekupé. Det kunne være nydeligt at få klarlagt, om sædeantallet på IC4 er konstant. --|EPO| COM: 13. aug 2014, 17:59 (CEST)
Hej |EPO| COM:. Tak for denne relevante betragtning. Ifølge John Poulsens bog "Fra lyntog til InterCity" (2010) er IC3's indretning ændret gennem årene - senest i 2007/2008, hvor man skabte bedre plads til cykler, da man regnede med, at IC3 efterhånden skulle flyttes til en række regionalstrækninger. IR4 er leveret med forskelligt antal sæder afhængig af serien. Jeg mener dog ikke, at antallet af sæder kan varieres. Men brugen af sæder kan naturligvis godt variere. Fx kan nogle af hvilepladserne i IC3 og IR4 disponeres som DSB 1', hvis der skulle være behov for det. IC4 adskiller fra IC3 og IR4 ved, at "IC4 er indrettet med enhedsklasse med samme komfortniveau ved alle pladser, så standardpladser og DSB 1'-pladser kan fordeles fleksibelt efter behov." Dvs. sædernes bredde og benpladsen mellem sæderne er den samme, hvilket indebærer, at der er lidt bedre benplads i IC4 end på standardpladserne i IR4 og IC3. Men antallet af sæder er konstant. De bedste hilsner --Morten Haagensen Elmose (diskussion) 15. aug 2014, 19:17 (CEST)
Det er nok det, man har ment i de tekststykker, jeg har læst om hvorfor, der ikke er samme antal sæder i hvert togsæt. Men rart at blive klogere. --|EPO| COM: 17. aug 2014, 16:29 (CEST)
  • Afsnittet om 'Idriftsættelse' er efterhånden blevet ret omfattende og samtidig en smule uhomogent. Jeg vil derfor prøve at forenkle teksten, så afsnittet bliver mere læsevenligt og mindre indforstået. --Morten Haagensen Elmose (diskussion) 20. aug 2014, 08:42 (CEST)