Wikipedia:Landsbybrønden/Diskussion ang. ny skabelon

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Diskussion ang. ny skabelon[rediger kildetekst]

Hej allesammen, for nogle dage siden oprettede jeg Skabelon:Gammelt sletningsforslag som er en dansk version af en:Template:Old afd, formålet med skabelonen er at udskifte Skabelon:ds på en artikels diskussionside (efter at sletningsdiskussionen er færdig) med en mindre forstyrrende boks der giver besked om at siden før har været indstillet til sletning. Jeg har allerede brugt den på et par sider men efter et indlæg på skabelonens diskussionside ville jeg lige høre om der er stemning for at bruge skabelonen.

Jeg ser frem til at høre jeres input.

Positive følger hvis skabelonen bruges
  • Skabelonen er mindre forstyrrende end {{ds}} og passer fint sammen med de mange andre diskussionsideskabeloner, problemet med ds er at den fylder en del og hvis det er den der står øverst på siden skal man sommetider rulle et stykke ned for at komme til diskussionsindlæggende. InsaneHacker (diskussion) 12. jul 2014, 16:06 (CEST)
  • Jeg arbejder i øjeblikket på en version af skabelonen hvor man kan indsætte mere end et sletningsforslag hvis artiklen har været igennem flere (igen er det mindre forstyrrende på diskussionsiden) og så vile det vel være smartere hvis de 2 skabeloner var ens. InsaneHacker (diskussion) 12. jul 2014, 16:06 (CEST)
  • Den bliver i øjeblikket brugt på en-wiki og der ser ikke ud til at have været nogen problemer med den. InsaneHacker (diskussion) 12. jul 2014, 16:06 (CEST)
Negative følger hvis skabelonen bruges
  • Det er muligt at brugere som ikke normalt læser diskussionsskabelonerne vil misse skabelonen. InsaneHacker (diskussion) 12. jul 2014, 16:06 (CEST)

I er velkomne til at tilføje jeres egne punkter på de ovenstående lister.

Mvh. InsaneHacker (diskussion) 12. jul 2014, 16:06 (CEST)

Jeg synes umiddelbart, at det lyder som et fornuftigt forslag. Jeg kan ikke helt se ulemper ved brugen af denne skabelon, for der vil altid være folk, som kan over se den, men antallet af disse tror jeg er til at overse. Toxophilus (diskussion) 12. jul 2014, 17:32 (CEST)
Jeg må tilstå, at jeg ikke kan indse relevansen af denne skabelon. Det kan naturligvis være underholdende for gamle wikipedianere at erindre sig de tidligere sletningsforslag og måske for nyere folk at konstatere, at en diskussion om sletning tidligere har forekommet. Men diskussionen vil være ny hver gang, og jeg synes ikke, at vi skal fylde diskussionssiderne med en sådan skabelon. Rmir2 (diskussion) 12. jul 2014, 18:12 (CEST)
Rmir2: Diskussionssiderne er allerede fyldt - pointen med denne skabelon er at gamle sletningsdiskussioner skal fylde mindre. --Palnatoke (diskussion) 12. jul 2014, 18:23 (CEST)
Som Palnatoke siger så er diskussionssiderne allerede fyldt pga. Skabelon:ds, denne skabelon vil få det til at fylde mindre og er mindre forstyrrende. Mvh. InsaneHacker (diskussion) 12. jul 2014, 18:36 (CEST)
Hvis det er et problem, at man kan se hele sletningsdiskussionen på diskussionssiderne, kan man måske få {{ds}} til at være sammenklappet. Så kan man selv åbne den, hvis man ønsker at se sletningsdiskussionen. Hvis vi skal til at indsætte en anden skabelon (i dette tilfælde {{gammelt sletningsforslag}}) skal man også til at ændre på diskussionssiden, når man konkluderer på et sletningsforslag. Men er det virkeligt et problem, at man kan se sletningsdiskussionen direkte? Hvis der er diskussioner på selve diskussionssiden, fylder det jo også. Om det fylder direkte på siden eller via en indsat skabelon gør vel ingen forskel?
- Sarrus (db) d. 12. jul 2014, 19:41 (CEST)
Jeg syntes det lyder som et fornuftigt forslag. Mange diskussionssider er plaget af rigtig lange slettediskussioner (se f.eks Diskussion:Søndergårde (Hadsund)). Jeg mener også at Sarrus har et rigtig godt forslag. hvad hælder i andre mest til? Vh --Søren1997 (diskussion // Projekter // bidrag) 12. jul 2014, 22:44 (CEST)
Sarrus' ide er glimrende, dog støtter jeg stadigvæk den originale skabelon da jeg syntes det ser forstyrrende ud at Skabelon:ds er en anden størrelse end de andre diskussionskabeloner. Ang. besværet med at udskifte Skabelon:ds efter sletningsdiskussionens så er det jo som så meget andet ikke obligatorisk og hvis man ikke gør det kommer der nok nogen forbi senere og retter det. Mvh. InsaneHacker (diskussion) 13. jul 2014, 14:37 (CEST)
InsaneHacker har lavet en glimrende skabelon. Jeg synes også at slettediskussionerne kan fylde en del, og det er jo ganske nemt at klikke ind på sletteforslaget, hvis man gerne vil se det. Skulle man glemme at ændre på diskussionssiden når man konkluderer et forslag, så kommer der nok en venlig sjæl forbi og gør det. Jeg tænker på om der ikke også bør være en lignende skabelon for flytte- og gendannelsesforslag? Mvh Asger (henvendelse) 13. jul 2014, 15:38 (CEST)
Skabeloner til flytte- og gendannelsesforslag kan sagtens arrangeres, dog bør vi først se om vi kommer til at bruge {{Gammelt sletningsforslag}}. Jeg vil også gøre opmærksom på at jeg med glæde vil påtage mig arbejdet med at udskifte {{ds}} på både nye og gamle diskussionsider med gamle sletningsforslag. Mvh. InsaneHacker (diskussion) 13. jul 2014, 16:32 (CEST)
Hvis der bliver konsensus om at anvende denne skabelon (altså at sletningsforslag ikke skal vises direkte på diskussionssiderne) og man således også skal til at ændre diskussionssiden, når man konkluderer på sletningsforslag, kunne man måske i stedet for overveje at indbygge funktionaliteten i den eksisterende skabelon ({{ds}}), således at skabelonen indsættes uden parametre, når sletningsforslaget oprettes. Når der konkluderes, tilføjes der et parameter, der angiver konklusionen (f.eks slettet, beholdt eller sammenskrevet). Hvis det kan lade sig gøre, kan man evt. indstille skabelonen til, at sletningsdiskussionen ikke er sammenklappet, mens diskussionen kører, men at den ved angivelse af et konklusionsparameter vises sammenklappet.
Såfremt der bliver konsensus om at anvende denne skabelon (og ovennævnte forslag ikke støttes), skulle den måske omdøbes til f.eks. {{gs}}?
Men som jeg skrev i går kan andre diskussioner jo også fylde på diskussionssiden - måske mere end sletningsdiskussionen. Vi kan måske overveje ikke altid at sætte {{ds}} øverst på siden, men sætte den der hvor diskussionen er nået til. Dermed er det jo bare et diskussionsindlæg som alle de andre, der måtte være på siden. Derved ryger den dog med i et arkiv, såfremt siden autoarkiveres.
- Sarrus (db) d. 13. jul 2014, 17:16 (CEST)
Hvis man satte {{ds}} til at være sammenklappet ville man jo stadigvæk skulle gøre noget ekstra når sletningsforslaget var blevet konkluderet, her syntes jeg det ville være bedre at bruge denne skabelon da den har samme udseende som de andre diskussionsbannere. Mvh. InsaneHacker (diskussion) 28. jul 2014, 11:05 (CEST)
Hvis man vil bruge den her foreslåede skabelon, skal man jo foretage en ekstra redigering. Om den redigering skal bruges på at rette den her foreslåede skabelon eller den eksisterende ({{ds}}) giver jo samme "arbejdsbyrde". Alternativet kunne jo være (hvis der er teknisk muligt), at {{ds}} hele tiden er sammenklappet, og så kræver det ingen ekstra redigeringer, når man konkluderer. Men igen: Der kan jo være andre diskussioner på den pågældende diskussionsside, og de fylder jo også på siden :-).
- Sarrus (db) d. 28. jul 2014, 11:20 (CEST)
Men er det ikke at foretrække at de forskellige skabeloner på diskussionsider har samme udseende (gul boks etc.)? Mvh. InsaneHacker (diskussion) 28. jul 2014, 11:26 (CEST)
Nu ved jeg ikke, hvorfor projektskabelonerne er orange, for til andre skabeloner anvender vi jo Skabelon:Hønsedesign. Såfremt der skulle blive opbakning til at anvende den her foreslående skabelon, er der vel ingen grund til at rette de tusindvis af diskussionssider, der anvender {{ds}}, men bare ændre praksis fremadrettet. Men det kan undre, at netop sletningsdiskussionernes tilstedeværelse generer dig og andre, når de andre diskussioner på siderne tilsyneladende ikke gør. De fylder jo (næsten) det samme på siden. Diskussioner, der er indsat via {{ds}}, fylder jo kun et par cm ekstra pga. overskrift og ramme.
- Sarrus (db) d. 28. jul 2014, 11:35 (CEST)

Udryk: Det har været en norm på stort set alle wikisprog at diskussionsskabeloner har den farvekonfiguration, problemet er ikke at sletningsdiskussionen fylder, nærmere at man bør fokusere på de diskussioner der fokuserer på at forbedre artiklen fremadrettet i stedet for et gammelt sletningsforslag som altid sidder øverst, så er det vel nemmere at gemme den væk i et lille banner som følger designet som de andre diskussionsskabeloner har. Mvh. InsaneHacker (diskussion) 28. jul 2014, 12:12 (CEST)

Du brugte nu selv indledningsvist argumentet med at sletningsdiskussioner fylder på den sletningstruede sides diskussionsside, men lad det nu ligge :-). Hvad der er normen på andre projekter, kan vi vel være ligelade med og denne diskussion handler heller ikke om diskussionssideskabeloners farver.
Til sagen: Der er vel heller ikke noget der siger, at de skal sættes øverst på siden - det er bare blevet praksis. Vi kunne jo lave en norm om, at vi satte dem nederst, ligesom alle andre diskussioner. Og hvad angår det fremadrettede, så handler sletningsdiskussioner jo også om, hvad der skal ske med artiklen fremadrettet: Nemlig om den skal beholdes eller slettes. Om man diskuterer artikelindholdet, sletninger, flytninger, sammenskrivninger eller noget helt femte, så er diskussionen jo fortid, når den er afsluttet og konklusionen er udført. I det lys er sletningsdiskussioner vel hverken mere eller mindre irrelevante for eftertiden end alle andre diskussioner.
- Sarrus (db) d. 28. jul 2014, 12:36 (CEST)
"Du brugte nu selv indledningsvist argumentet med at sletningsdiskussioner fylder på den sletningstruede sides diskussionsside". Yep, my bad. Argumentet om at diskussionen er fortid når den er afsluttet er lige netop grunden til at denne skabelon er blevet lavet, i stedet for at diskussionen sidder på toppen af siden flere år efter sletningsdiskussionen er der bare et link i stedet, grunden til jeg ikke er så glad for at sletningsdiskussionen forsvinder i et arkiv er at sletningsforslag også er relevante efter de er blevet afsluttet, for eksempel hvis nogen vil starte en ny sletningsforslag, derfor syntes jeg at det er en fin balance at den i stedet for at fylde meget af toppen bare er endnu et banner sådan så at informationen stadigvæk er tilgængelig men ikke ligeså in-your-face. InsaneHacker (diskussion) 28. jul 2014, 12:58 (CEST)
Pointen er bare, at sletningsdiskussioner jo bare er diskussioner ligesom alle andre diskussioner, der måtte være på den pågældende diskussionsside. De handler bare om, hvorvidt artiklen skal slettes, hvor andre diskussioner kan handle om alt muligt andet vedr. artiklen/kategorien/skabelonen (eller hvad der nu diskuteres, men lad os bare bruge ordet "artikel"). Diskussioner om artiklens indhold kan jo også blive rundet i løbet af en sletningsdiskussion, hvilket kan være nok en grund til, at den bør vises på diskussionssiden. Desuden er det de færreste artiklers diskussionssider, der bliver arkiveret automatisk, så "problemet" er nok til at overskue. Men hvis det er teknisk muligt, er der jo stadig den mulighed, at den kan vises sammenklappet. Hvis den bliver lavet om til en navboks, burde det kunne lade sig gøre.
Hvis denne diskussion ender med, at der bliver opbakning til at anvende den her diskuterede skabelon, bør den have et andet navn. Det kunne f.eks. være {{gs}}, der er en forkortelse af dens nuværende navn. Man kunne måske bruge flere skabeloner, så man ikke også skulle huske på parametre. F.eks. {{slettet}}, {{beholdt}} og {{sammenskrevet}}. Spørgsmålet er så (hvis forslaget gennemføres), om vi fortsat skal bruge {{ds}}, mens sletningsdiskussionen kører og så derefter erstatte den med en anden, eller om vi skal vente med at sætte en skabelon på diskussionssiden til efter der er konkluderet på sletningsdiskussionen.
- Sarrus (db) d. 28. jul 2014, 19:07 (CEST)

Udryk: Det ville ikke være muligt at bruge {{slettet}}, {{beholdt}} osv. da der på længere sigt nok også ville komme skabeloner til gendannelsesforslag, flytteforslag osv. Mvh. InsaneHacker (diskussion) 7. aug 2014, 14:21 (CEST)

Når jeg bruger eksempler fra sletningsforslag, er det fordi, at det er det vi diskuterer her. Hvis dette forslag skulle blive vedtaget og hvis det efterfølgende skulle blive overført til gendannelsesforslag, sammenskrivningsforslag og hvad vi nu ellers har af "forslagsstillingssider", kunne man jo oprette de dertil relevante skabeloner, men jeg fastholder fortsat, at det ikke er nødvendigt at erstatte {{ds}} med andre skabeloner. Argumenterne findes længere oppe.
- Sarrus (db) d. 7. aug 2014, 19:45 (CEST)