Wikipedia:Landsbybrønden/Flertydige artikler

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Flertydige artikler[rediger kildetekst]

Er der - eller burde der være - en standard for navngivning af flertydighedsartikler? Nogen gange finder man artikler der har formen "Navn (flertydig)", der så henviser til underartikler, hvor en af den hedder "Navn", andre har formen "Navn (specificering)". Andre gange hedder top-artiklen "Navn", og henviser til underartikler, der alle har formen "Navn (specificering)". Jeg foretrækker det sidste, da man så vil finde top-artiklen hvis man blot søger på "Navn". Nogen tanker om dette? -- Manscher 19. maj 2005 kl. 10:40 (CEST)

Ideen er at artiklen "Navn" skal handle om emnet "Navn". Lad os tage et eksempel:
Ordet "Bonde" kan betyde en landmand eller en skakbrik eller være et for- eller efternavn.
Hvis vi mener at den ene af disse betydninger er primær, vil det være den betydning, der fremgår af artilen "Bonde", og denne artikel vil så have skabelonen {{harflertydig}} på, således at der er en henvisning til "Bonde (flertydig)", hvorfra man så kan finde "Bonde (skak)", "Bonde (drengenavn)" og "Bonde (efternavn)".
Hvis vi derimod ikke mener at kunne pege på én betydning som den primære, lader vi artiklen "Bonde" være flertydig og henvise til de forskellige betydninger.
Systemet burde virke - men det fordrer naturligvis en del krydshenvisninger. --Palnatoke 19. maj 2005 kl. 11:15 (CEST)
OK. -- Manscher 19. maj 2005 kl. 16:44 (CEST)
Specielt for sprog er der brugt [[Sprognavn (sprog)]] om selve sproget mens [[Sprognavn]] er flertydig. Se for eksempel Fransk og Fransk (sprog). Dette er vistnok konsekvent nu. --Rune Magnussen 19. maj 2005 kl. 18:30 (CEST)