Wikipedia:Sletningsforslag

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Gnome-edit-delete.svg Crossed out rubbish bin.svg Arrows-move.svg Merge-arrow.svg
Sletningsforslag Gendannelsesforslag Flytteforslag Sammenskrivningsforslag

Genveje:
WP:SDBS
WP:SLET


Dette er en liste over sletningsforslag. Hvis du har fundet en side, som du mener bør slettes sammen med den tilhørende historik, skal du her på siden foreslå, at den slettes. Læs gerne siden om hvordan man sletter en side inden du fortsætter.

Du kan hjælpe ved at læse de nominerede artikler og give din mening til kende. Du kan også hjælpe ved at kigge i Kategori:Sletningsforslag og tilføje de manglende sider her. Der behøver ikke blive oprettet en sletteside nedenfor, hvis sletningen er indlysende (du kan evt. rette sletteforslaget til {{hurtigslet}}), men er sletningsdiskussionen oprettet skal der opnås konsensus, jf. sletteproceduren, medmindre helt særlige forhold taler for andet, hvorfor administratoren som konkluderer naturligvis redgører herfor i sletningsdiskussionen. For at undgå misforståelser og fejltagelser, er det derfor vigtigt at opretteren af et sletningsforslag, husker at påsætte {{ds}} på berørte artikels diskussionsside.

Det modsatte af sletningsforslagene er gendannelsesforslagene, som du kan finde på Wikipedia:Gendannelsesforslag.

Overvejelser inden en artikel indstilles til sletning[redigér | redigér wikikode]

Inden du foreslår at få en side slettet, bør du blandt andet overveje følgende:

 1. Kan du med fordel gøre den pågældende side til en omdirigeringsside ved at erstatte sidens indhold med #REDIRECT [[navn_på_artikel_med_relevant_indhold]]? Eller måske sammenskrive artiklen med en anden?
  Måske er der tale om en hyppig fejlstavning/-skrivning eller en anden grammatisk form af ordet/sætningen, som det kan være relevant at beholde som et opslagsord.
 2. Hvis der er tale om en vandaliseret eller meget kortfattet side, kan du så i stedet omskrive den til at indeholde noget relevant?
  Hvis både titel og indhold er noget vås, så brug {{nonsens}}. Du kan se andre sletteskabeloner her: Wikipedia:Skabeloner/Generelle#Sletning
 3. Er alle henvisninger til siden fjernet? Hvis andre sider stadig peger på sletningsønsket, kan det medføre forældreløse artikler at udføre sletningen. Er alle henvisninger ikke fjernet, og er siden ikke åbenlyst vandaliseret, så begrund hvorfor siden alligevel bør slettes.

Procedure for indstilling til sletning[redigér | redigér wikikode]

Generel procedure[redigér | redigér wikikode]

Sådan indstilles en artikel til sletning:

 1. Tilføj {{Sletningsforslag|Forslag=Navn på siden}} nederst her på siden.
  Herefter vil dit sletteforslag dukke op med link til selve artiklen og til en ny side, hvor forslaget kan diskuteres.
 2. Følg linket "Rediger" ud for dit sletteforslag og tilføj en indledning, der beskriver, hvorfor du laver slette-indstillingen. Indledningen er ikke nødvendigvis en holdningstilkendegivelse, hvorfor den ikke indgår i den samlede konsensusafklaring. Du skal derfor huske at give din mening tilkende med en af koderne nedenfor, når du indstiller, såfremt du har en holdning til sletteforslaget.
  Hvis artiklen omhandler en nulevende person, indsættes skabelonen {{Nulevende person diskussion}} i toppen af sletteforslaget.
 3. Tilføj {{ds}} på den pågældende artikels diskussionsside.
  Det sørger for at slettebegrundelsen også kan ses på diskussionssiden.
 4. Tilføj en af sletteskabelonerne ({{Slet}}, {{Notabilitet|SDBS=ja}}, {{Reklame|SDBS=ja}}, {{Snævert emne|SDBS=ja}}, {{Tætpå|SDBS=ja}} eller {{Uencyklopædisk|SDBS=ja}} eller {{KategoriSlet}} for kategorier) hvis denne ikke allerede er indsat. Dette placerer artiklen i kategorien sletningsforslag eller en af underkategorierne.

Benyt ikke det rediger-link der er nederst på siden. Det vil placere dit indlæg sammen med den hidtil nyeste men uvedkommende diskussion.

Mere rutinerede brugere vil typisk oprette undersiden i forvejen, som Wikipedia:Sletningsforslag/Navn på siden, eller ved at klikke på linket på den i siden påsatte sletningsskabelon, men hvis du gør det så husk at indsætte {{Sletningsforslag|Forslag=Navn på siden}} her på siden bagefter, så andre kan se diskussionen. Linket bliver ikke indsat automatisk.

Andre registrede wikibrugere kan tilkendegive meninger og kommentere forslaget på diskussionssiden, med henblik på at nå frem til konsensus om hvad der skal foretages.

Vil du udtrykke din mening om et forslag, kan du benytte følgende koder for meningstilkendegivelse:

Kode Bliver til
* {{SBehold}} begrundelse --~~~~
 • Symbol keep vote.svg Behold begrundelse --din signatur
* {{Neutral}} begrundelse --~~~~
 • Symbol neutral vote.svg Neutral begrundelse --din signatur
* {{SSlet}} begrundelse --~~~~
 • Symbol delete vote.svg Slet begrundelse --din signatur
* {{Kommentar}} din kommentar --~~~~
 • Symbol comment vote.svg Kommentar din kommentar --din signatur
* {{Spørgsmål}} dit spørgsmål --~~~~
 • Symbol question green.svg Spørgsmål dit spørgsmål --din signatur
* {{SSammenskriv}} din kommentar --~~~~      
 • Symbol merge vote.svg Sammenskriv din kommentar --din signatur
* {{SFlyt}} din kommentar --~~~~
 • Symbol move vote.svg Flyt din kommentar --din signatur
* {{SOmdir}} din kommentar --~~~~

Bemærk at tilkendegivelser uden begrundelse ikke tilføjer noget – ingen bliver klogere af, at du bare skriver Symbol delete vote.svg Slet eller Symbol keep vote.svg Behold.

Hærværk og vandalisme samt fejloprettelser (herunder egne "sandkasser")[redigér | redigér wikikode]

Er der tale om en side, der tydeligvis er oprettet som følge af hærværk eller vandalisme, skal du indsætte skabelon {{nonsens}} eller {{hurtigslet}} øverst på siden (de har samme funktion). Har du oprettet en side ved en fejl eller er færdig med en "sandkasse" og ikke skal bruge den mere, kan du også sætte {{hurtigslet}} på den. Husk altid at begrunde sletteforslaget i beskrivelsesfeltet eller i skabelonen fx {{hurtigslet|Oprettet ved en fejl.}}.

Indstille mange artikler på en gang[redigér | redigér wikikode]

Har du fundet en række artikler, du mener bør slettes, kan du nominere alle artiklerne på én gang (der skal fortsat linkes internt til dem fra alle diskussionssiderne og der skal også indsættes en sletteskabelon på artiklerne), med fælles begrundelse og underskrift. I ekstreme tilfælde (fx ved forslag om sletning af mere end 20 artikler) kan dette undlades (eller indsættes med bot – bed evt. om hjælp på Wikipedia:Anmodning om botassistance). I sådanne tilfælde bør det tillige overvejes at indsætte en meddelelse på Wikipedia:Landsbybrønden.

Sletteprocedure[redigér | redigér wikikode]

Når der er opnået konsensus om enten at beholde eller slette siden, vil en administrator effektuere beslutningen. Normalt bør der gå mindst en uge fra sletteforslag til en sletning.

Er det en kategori, skabelon eller fil, der skal slettes, skal den være fjernet fra alle artikler, før selve sletningen. Indgående links bør om muligt rettes. Der kan evt. anmodes om hjælp på Wikipedia:Anmodning om botassistance.

Efter sletning[redigér | redigér wikikode]

Når siden er slettet vil sletningen blive registreret i sletningsloggen. Tidligere indstillinger til sletning flyttes til Wikipedia:Sletningsforslag/Arkiv nogle dage efter afgørelse om sletning eller ikke-sletning er truffet.

Hvis du mener, at det er en fejl, at en side er blevet slettet, så skriv det på Wikipedia:Gendannelsesforslag.

Slettede sider som gentagne gange forsøges genoprettet kan beskyttes mod genoprettelse ved at beskytte artiklen efter den er slettet. Dette bruges normalt kun ved gentagne oprettelser af nonsenssider eller andre sider, som der er opnået konsensus om at slette.

Er din artikel indstillet til sletning?[redigér | redigér wikikode]

Ingen her på Wikipedia ejer nogen som helst sider (heller ikke brugersider) og kan bestemme, om en given side skal bevares, slettes eller hvordan skal se ud. Du må derfor finde dig i det, hvis andre mener, at en side du har oprettet eller bidraget til bør slettes, fordi den ikke skønnes at overholde vores politikker og normer. Dog behøver du naturligvis ikke bare sidde og se på – argumenter i stedet roligt og sagligt for, hvorfor siden bør bevares, og spørg til om der er ting, der kan ændres eller forbedres. Vær dog opmærksom på at der er flere forhold, der ikke kan ændres ved redigering af artiklen herunder emnets relevans og din eventuelle tilknytning til det.

Noget du aldrig må gøre er at angribe dem, der mener noget andet end dig. Personangreb er ikke tilladt nogen steder på Wikipedia og fremavler kun modvilje, ligesom det kan føre til blokering. Lad venligst også være med at organisere venner, kollegaer og andre til at støtte dig. Dukker der pludselig en række nye brugere op alene for at diskutere et sletningsforslag, vidner det kun om en ensidig interesse i at promovere emnet og ikke i Wikipedia som sådan.

Har andre har oprettet en artikel om dig, som du ønsker slettet, stiller tingene sig lidt anderledes. Hvis artiklen helt eller delvist er et udtryk for hetz eller indeholder løgn, chikane, personangreb eller lignende, vil der normalt ikke være noget i vejen for en sletning eller barbering af artiklen, for den slags har intet at gøre på Wikipedia. Er indholdet derimod korrekt, er det til gengæld et spørgsmål om, hvor vidt du er relevant som emne for en artikel. Det er en del automatisk, mens en del andre normalt ikke er. Men der er en gråzone indimellem, og det er her diskussionerne om sletningsforslagene bruges til at finde frem til en afgørelse.

Indstillinger til sletning[redigér | redigér wikikode]

Sletningsforslag: Kategori:Søer i Kongeriget Danmark

[redigér]

Bruger Steen Th har sat sletteskabelon på Kategori:Søer i Kongeriget Danmark. Det har også været diskutteret på Wikipedia:Sletningsforslag/Vi håndtere ikke på kategorier på kongerige niveau.

 • Symbol neutral vote.svg Neutral - Jeg har oprettet den, fordi jeg synes der skal en afklaring til ---Zoizit (diskussion) 18. jul 2014, 13:00 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg Slet - som det er diskuteret i den overstående henvisning, mener jeg, at vi ikke skal have kategorier på kongerige niveau. --Steen Th (diskussion) 20. jul 2014, 21:09 (CEST)

Sletningsforslag: EVOLUTION

[redigér]

Et forskningsprojekt kan være meget interessant at læse om. Men denne artikel rummer så få oplysninger at den bør slettes. --|EPO| COM: 21. jul 2014, 12:17 (CEST)

Sletningsforslag: Find Holger Danske

[redigér]

En digtsamling udgivet af en notabel digter. Men har hun opnået særligt hædrende omtale af dette værk? --|EPO| COM: 21. jul 2014, 12:18 (CEST)

Sletningsforslag: Fordærvet (grafisk roman)

[redigér]

En bogudgivelse, der er blevet hædret på en anerkendt fagmesse. Men det kunne jo også være interessant at kende nogle salgstal. --|EPO| COM: 21. jul 2014, 12:22 (CEST)

 • Symbol keep vote.svg Behold - Forsigtigt behold p.g.a. prisen. Pugilist (diskussion) 22. jul 2014, 14:07 (CEST)

Sletningsforslag: Bodil og Jørgen Munch-Christensens debutantpris

[redigér]

Legater er en stor jungle af mange forskellige slags uddelinger. Men det virker ikke til at stifterne har haft noget særligt stort virke inden for litteraturen, ud over at de har drevet en boghandel. Et indicium i den retning er at kriterierne skal læses på et biblioteks hjemmeside. --|EPO| COM: 23. jul 2014, 12:16 (CEST)

Jeg har indsat kildehenvisninger til både stifternes virke og selve prisen. Det skal bemærkes at prisen er oprettet posthumt og bliver uddelt af bl.a. Vejle Bibliotekerne, hvorfor kriterierne skal læses på et biblioteks hjemmeside EmilAalykke (diskussion) 23. jul 2014, 18:51 (CEST)
 • Symbol keep vote.svg Behold Jeg synes at det er en fin artikel, og da prisen er udgivet over flere år, synes jeg godt at den kan beholdes --- Zoizit (diskussion) 23. jul 2014, 21:01 (CEST)
 • Symbol keep vote.svg Behold - udmærket artikel, største debutantpris i Dk iflg. http://bogmarkedet.dk - Nico (diskussion) 24. jul 2014, 23:48 (CEST)
 • Symbol keep vote.svg Behold - At den er landets største debutantpris er vel noget værd. Mvh. InsaneHacker (diskussion) 29. jul 2014, 19:07 (CEST)

Sletningsforslag: Fangirl

[redigér]

Jeg indstiller normalt ikke artikler der ikke er vandalisme til sletning men nuvel. Notabiliteten på dette udtryk er efter min mening i orden, problemet ligger i at der ikke er nogen kilder og at definitionen af "fangirl" er ekstremt forskellig alt efter hvem man spørger. Hvad er grundlaget for at netop de karakterer/personer der er beskrevet skal være der og ikke nogle andre?

 • Symbol delete vote.svg Slet Enten skal artiklen strammes op med kilder og en bredere vifte af definitioner eller også skal den slettes. Mvh. InsaneHacker (diskussion) 24. jul 2014, 12:55 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg Slet Rmir2 (diskussion) 24. jul 2014, 13:10 (CEST)
 • Symbol merge vote.svg Sammenskriv Den høre vist til som et del emne under fan --MIS (diskussion) 24. jul 2014, 17:39 (CEST)
* Symbol comment vote.svg Kommentar Vi har har allerede Fanboi, så Fangirl er kun meget rimeligt. --MIS (diskussion) 24. jul 2014, 17:54 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg Slet - Der er ingen kilder, og skønt begrebet måske godt kunne give mening, kan det virke til at være ret uofficielt. Bemærk, at den engelske henvisning går til et ikke-eksisterende afsnit i fan-artiklen, og den svenske har en kildeefterlysning (kun ref. til UrbanDictionary). Fanboi mangler også kilder. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 24. jul 2014, 18:20 (CEST)
 • Symbol merge vote.svg Sammenskriv Hvis vi sletter Fangirl, bør Fanboi også slettes. Sammenskrivning med Fan kunne dog være et godt kompromis. Som udgangspunkt er jeg ikke tilhænger af at slette artikler, fordi de mangler kilder. I øvrigt er Fanboys en amerikansk film fra 2009, så begrebet findes altså - omend indtil videre primært i den amerikanske populærkultur. --Morten Haagensen Elmose (diskussion) 24. jul 2014, 19:12 (CEST)

Sletningsforslag: Skabelon:Infoboks/celle1v

[redigér]

Skabelon:Infoboks/celle1v foreslås slettet.

Skabelonen bruges til at opbygge infobokse, og definerer en tabelrække og den første celle i rækken. Den tager en parameter, og hvis parameteren er tom, vil skabelonen indsætte stilarkskoden (CSS) "display:none" som betyder at browsere med god CSS-understøttelse ikke vil vise tabelrækken. Imidlertid vil man uden CSS-understøttelse, eller hvis man slår det fra, få vist uspecificeret nonsens (parameternavne og måske MediaWiki-fejlmeddelelser).

Heldigvis kan den tilsigtede funktionalitet i stedet opnås med MediaWiki-parserfunktioner for betinget udskrift som virker serverside, og derved for alle. Jeg har omskrevet alle infobokse som før brugte denne skabelon (heldigvis kun 2: {{Infoboks tal}} og {{Infoboks navn}}) så den nu er ubrugt. For at at undgå fremtidig brug foreslår jeg skabelonen slettet. Mvh. Kartebolle (diskussion) 27. jul 2014, 12:27 (CEST)

Sletningsforslag: Middelaldersange

[redigér]

Artiklen Middelaldersange er i sin nuværende form stort set ubrugelig. Derfor Symbol delete vote.svg Slet. --Palnatoke (diskussion) 28. jul 2014, 13:54 (CEST)

 • Symbol delete vote.svg Slet: Enig. Den eksisterende version af artiklen indbyder blot til almindelig latterliggørelse af projektet. Forhåbentligt kommer der en dag en bruger forbi, der rent faktisk ved noget om emnet. --Rsteen (diskussion) 28. jul 2014, 15:26 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg Slet. Enig. Thomas Vedelsbøl (diskussion) 29. jul 2014, 17:31 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg Slet. Enig. Tostarpadius (diskussion) 29. jul 2014, 21:43 (CEST)

Sletningsforslag: Sovjetunionens skakforbund

[redigér]

Sovjetunionens skakforbund er oprettet i år, er uden kilder, bruger nutid selvom Sovjetunionen opløstes 1991, og virker generelt useriøs stort set uden relevant indhold. Kort sagt: utroværdig. Kartebolle (diskussion)

 • Symbol delete vote.svg Slet: Som forslagsstiller, Kartebolle (diskussion) 31. jul 2014, 19:36 (CEST)
 • Symbol keep vote.svg Behold - artiklen har en række problemer, men det er noget, der kan løses. Der er artikler på andre wiki'er. Pugilist (diskussion) 31. jul 2014, 19:45 (CEST)
 • Symbol keep vote.svg Behold - Oversæt den russiske artikel. Jeg mener at have set dens kilde på Det Kongelige Bibliotek. Tjek med den. --Palnatoke (diskussion) 31. jul 2014, 19:48 (CEST)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar: @Palnatoke og Pugilist: Ja, man kan løse problemerne ved oversætte den russiske artikel (hvis man kan russisk) eller skrive en bedre artikel (hvis man ved noget om emnet). Det gælder stort set alle emner. Men hvorfor er de muligheder grund til at beholde en kildeløs og utroværdig artikelstub stort set uden indhold? Hvis nogen får lyst til at lave en ordentlig artikel om emnet, kan de jo bare oprette artiklen igen. Jeg siger ikke at Sovjetunionens skakforbund ikke er en notabel organisation, blot at den nuværende artikels niveau er for lavt. Mvh. Kartebolle (diskussion) 31. jul 2014, 20:22 (CEST)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar Som Pugilist indleder med: Artiklens problemer kan løses. Og det kan de med langt mindre arbejdsindsats end der skal til at behandle sletningsforslaget. --Palnatoke (diskussion) 31. jul 2014, 21:04 (CEST)
 • Symbol keep vote.svg Behold - problemet kan løses, så ingen grund til at slette --Zoizit (diskussion) 1. aug 2014, 22:42 (CEST)


Indstillinger til gendannelse[redigér | redigér wikikode]

Gendannelsesforslag indsættes på Wikipedia:Gendannelsesforslag.