Yu-Gi-Oh! GX

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
|- |- |}

Yu-Gi-Oh! GX (遊☆戯☆王デュエルモンスターズGX Yū☆gi☆ō Dyueru Monsutāzu Jī Ekkusu) er en japansk animeserie fra 2004, instrueret af Hatsuki Tsuji og produceret af Nihon Ad Systems Inc (NAS). Serien fik sin TV-debut på TV Tokyo i Japan den 6. oktober 2004 og kørte frem til 26. marts 2008. Der er i alt lavet 180 afsnit. Serien blev første gang vist på dansk TV i 2006-07.

Seriens handling finder sted 10 år efter den originale serie. Serien handler om Jaden Yuki (Judai Yuki i den originale version), og hans venner Chumley og Syrus, som går på Duel Akademiet. Jaden drømmer om at blive den bedste duelist. Han er altid venlig, optimistisk og klar til at hjælpe sine kammerater - og derudover er han altid klar på en duel.

For at kunne komme ind på Duel Akademiet skal man igennem en eksamen/optagelsesprøve. Man duellerer imod en eksaminator og vinder man, består man. Duel Akademiet er opdelt på 3 gange; Obelisk Blue, Ra Yellow og Slifer Red. De er opdelt efter ens evner og karakterer. Obelisk Blue er den bedst rangerede gang mens Slifer Red er den lavest rangerede. Jaden er på Slifer Red.

Til optagelsesprøven skal Jaden op imod Dr. Vellian Crowler. Jaden og Crowler duellerer, som ender med en sejr til Jaden, hvilket vil sige at han består optagelsesprøven og kan komme ind på Duel Akademiet.

Karakterer[redigér | rediger kildetekst]

Jaden Yuki[redigér | rediger kildetekst]

  • Jaden drømmer om at blive den bedste duelist. Han bor hos Slifer Red, hvilket er den lavest rangerede gang sammen med Syrus og Chumley. Han elsker at hjælpe sine kammerater og duellere.

Syrus Truesdale[redigér | rediger kildetekst]

  • Syrus er en af Jadens bedste venner samt værelseskammerat. Han har meget lidt selvtillid og selvværd. Han nedgør og udtrykker sig tit negativt. Dog ser han meget op til Jaden, da han føler han er den eneste som forstår ham. Syrus har også en storebror, som hedder Zane Truesdale. Zane bor hos Obelisk Blue, som er det højest rangerede på akademiet. Derudover er han blandt de bedste duelister på akademiet.

Zane Truesdale:

  • Zane er en duelist som bor hos Obelisk Blue. Han var den bedste duelist på Duel Akademiet inden Jadens ankomst. Derudover er han også storebror til Syrus Truesdale. I den japanske version ses han som en duelist, som respekterer sig selv og sine modstandere som duelister (inkl. hans deck), hvorimod i den engelske version, er hans personlighed mere hård. Han er desuden en af de få duelister, som har besejret Jaden i en duel.

Chumley Huffington[redigér | rediger kildetekst]

  • Chumley er også en af Jadens bedste venner samt værelseskammerater. Chumley har et stort temperament. Han er negativ, doven og generelt bare pessimistisk. Dog har han et stor forkærlighed til grillet ost. Men udover at han kan være pessimistisk, så vælger han vennerne over alt andet. Chumley bliver kort designer og får samtidig et samarbejde med Maximillian Pegasus. Dermed udvikler han sig fra at være pessimistisk til en respekteret.

Alexis Rhodes[redigér | rediger kildetekst]

  • Alexis er en kvindelig duelist fra Obelisk. Hun er stærk, charmerende og viljestærk. Dog bruger hun ikke sit udseende til hendes fordel. Hun er meget populær blandt fyrene, men ingen af dem har hendes interesse - hun har også udtrykt at hun ikke leder efter en kæreste. Selvom hun er Obelisk Blue, som er kendt for at have nogle typer som kan være ret irriterende og respektløse overfor andre duelister, er Alexis stik modsat, da hun har og viser stor respekt overfor andre.

Chazz Princeton[redigér | rediger kildetekst]

  • Chazz er en arrogant og selvvisk duelist, som ser sig selv som en top elite duelist og Jadens rival nummer 1 (ligesom Kaibas rivalisering til Yugi). De to har haft en del dueller, som alle har endt med Jaden som vinder.

Bastion Misawa[redigér | rediger kildetekst]

  • Bastion er et intelligent og matematisk geni. Han har markeret hans kort samt værelsesvægge med matematiske formler, da han tror på at alting i livet sker af en grund. Bastion har i alt seks decks, som hver repræsenterer et element - dog er det kun hans JORD og VAND decks som ses i serien. Bastion bygger dog et syvende dæk inden hans duel mod Jaden for at blokerer Jadens mulighed for at bruge Polymerization.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]


Yu-Gi-Oh! GX
遊☆戯☆王デュエルモンスターズGX
(Yū☆gi☆ō Dyueru Monsutāzu Jī Ekkusu)
GenreAnime, Manga
Tv-anime
InstruktørHatsuki Tsuji
ForfatterNaoyuki Kageyama
StudieStudio Gallop
NetværkJapan TV Tokyo
Engelsk netværkUSA CW4Kids
Dansk netværkDanmark Cartoon Network TV2
Original udsendelse6. oktober 200426. marts 2008
Afsnit180 (155 dubbed)
Manga
ForfatterNaoyuki Kageyama
UdgiverShueisha VIZ Media
Engelsk udgiverCanada USA VIZ Media
DemografiShōnen
MagasinJapan V-Jump
Canada USA Shonen Jump
Original udgivelse17. december 200526. marts 2011
Bind9
Anime eller mangaSpire
Denne artikel om en anime og/eller manga er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.