Skabelondiskussion:Ringbanen

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Små rettelser[rediger kildetekst]

Jeg har nogle rettelser

  • Lygten station har aldrig ligget på ringbanen. Det ligger siden af banen. Der var kun et forbindelsespor så der kunne rangeres materiel til/fra banen via Lersøen Station.
  • Frihavnsbanen til Østerport bør nævnes sammen med Lersøen station.

Lersøen er stadig i drift som forgreningsstation og der er også et sidespor til S-tog. --Steen Th 11. apr 2010, 01:03 (CEST)

Helt enig med Steen Th. Grafen blander fortid, nutid og fremtid i en pærevælling, og har sine fejl. Måske kan man finde en bedre måde at præsentere det på? Fx. pille stationsområdet på Nørrebro ud og lave en graf for det i fortid, nutid og fremtid? Og måske en selvstændig artikel om Jernbaneterrænet på Nørrebro a la de tilsvarende for Vesterbro og Østerbro? Kunne også løse hængepartiet vedr. den andetsteds efterlyste omtale af Nørrebro Station ved Nordbanegade. --Madglad (diskussion) 13. jul 2016, 13:42 (CEST)

Opdatering til 2024 ønskværdigt[rediger kildetekst]

Jeg har fjernet Lygten Station øst for banen. Den skal genindsættes som København L vest for banen (Og ja, der findes også en kulturinstution "Lygten Station" i den tidligere stationsbygning, men det er næppe relevant i jernbanegrafsammenhæng?). Hjælp søges til indsættelse af København L.

Enkelte tog på linje F fortsætter planmæssigt til Klampenborg. Dette bør antydes i grafen.

Jeg har rettet: Banen, der løber ind fra syd til Hellerup er Boulevardbanen. --Madglad (diskussion) 18. maj 2024, 22:10 (CEST)[svar]

@Madglad Iflg. ordre A er Boulevardbanen kun København H-Østerport. Østerport og nord på er Kystbanen. Min kopi er fra 1969. Ellers navnet København Lygten det fulde navn for København L efter hvad jeg kan se i John Poulsen bog "Byens baner" Og den kaldes også Slangerupsbanen station. Steen Th (diskussion) 18. maj 2024, 22:54 (CEST)[svar]
Steen Th, stationen blev - frit efter hukommelsen - kaldt "København L" i køreplanerne, så det må være navnet på stationen. Kommunen kalder deres kulturbygning for "Lygten Station". Gættene for betydningen af L'et omfatter "Lygten", men også "Lokalstation" er et bud, jeg har hørt (jeg gætter på "Lygten"). Hvad L'et står for må skrives ind i den relevante artikel, når der foreligger en autoritativ kilde. I øvrigt mener jeg at der bør skrives en artikel om stationen.
Baner har vel i meget få tilfælde navne, en diskussion, der mangler at blive afklaret (må gøres andetsteds). S-banen Østerport-Hellerup har vel intet navn så? I forhold til skabelonen er det vel mere relevant at skrive "mod Svanemøllen, hhv. Østerport"?
Så bemærker jeg at skabelonen mener at "Godsforbindelsesbanen" forsvinder nordud ved Ryparken. Navnemæssigt kalder OSM banen Frihavnsbanen, hvilket også er ret tvivlsomt (måske ved Hjart, hvor navnet kommer fra?), Banedanmark kalder den vel ved strækningsnummer? Her ville "Mod Østerport" måske være passende?
--Madglad (diskussion) 19. maj 2024, 06:35 (CEST)[svar]
@Madglad Jeg kan ikke umiddelbart finde noget ved navn "Frihavnsbanen" i OSM? Hjart (diskussion) 19. maj 2024, 08:40 (CEST)[svar]
@Madglad L i København L er ikke gætværk. Det står for Lygten. Det er der dokumentation for, hvis du ville læse den reference, som jeg har givet. Jeg har mest lyst til at rulle din ændring tilbage igen, for der kommer flere nye fejl. Steen Th (diskussion) 19. maj 2024, 09:46 (CEST)[svar]