Åbent brev

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
J'Accuse…! er et åbent brev skrevet af Émile Zola i 1898 over Dreyfus-affæren.
Bill Gates' åbent brev til hobbyister fra Homebrew Computer Club Newsletter, januar 1976.

Et åbent brev er et brev som ikke alene sendes til en navngiven person, institution, organisation eller andet, men samtidig offentliggøres i eksempelvis en avis eller gennem andre medier.

Et åbent brev kræver tit et offentligt svar.

Ofte anvendes åbne breve når kendte personer, politikere, virksomheder eller myndigheder, ikke opfylder givne løfter.

Tidligere betegnede åbent brev i det statsretlige sprog danske kgl. kundgørelser i vigtigere anledninger. Navnlig brugtes det næsten altid om meddelelser om sammenkaldelse, slutning eller opløsning af Rigsdagen og Altinget samt om ny valgs foretagelse, ved meddelelser om kongens død og den ny konges tronbestigelse, ved indsættelse af rigsforstander samt ved afståelse af landsdele. Sådanne kgl. bekendtgørelser ender næsten altid ligesom love med ordene: Hvorefter alle Vedkommende sig have at rette, og skal som andre kgl. meddelelser indrykkes i Lovtidende.

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]
Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.
Anime eller mangaSpire
Denne artikel om medie og kommunikation er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.