Årgang 0

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Årgang 0
Information
Genre Dokumentar
Sprog dansk
Sæsoner og afsnit
Antal sæsoner 18
Produktion
Produktionsland Danmark Danmark
Udsendt
Oprindelig kanal TV 2
Kanal Danmark TV 2
Sendt Danmark 2000-2019
Status afsluttet
Links
Årgang 0IMDb (engelsk) Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Årgang 0 er en dansk dokumentarserie fra TV 2, der følger historien om den første generation i det nye årtusinde. Serien har fulgt fire børn og deres familier siden de blev født i år 2000. Det er en livslang dokumentarserie, der følger børnene fra fødsel til voksenliv. Familierne har alle fået udleveret et videokamera, som de bruger som dagbog. De tre børn hedder Stephanie, Christian og Rachel. Da programmet startede fulgte man fem piger, Stephanie, Rachel, Emma, Mathilde og Marie. Maries familie valgte at stoppe allerede efter første sæson. Mathildes familie var med i programmerne indtil 2007, hvorefter Christian kom ind. I 2015 sagde Emma og hendes familie farvel efter at have holdt pause fra programmet. [1]

Sæsoner[redigér | rediger kildetekst]

Hver sæson viser det forgående år. [2]

Sæson 1[redigér | rediger kildetekst]

Sæson 1 blev vist i 2001, men viste reelt år 2000. De startede med at være fem familier fra fem forskellige steder i Danmark. Poul Erik og Lene fra Vestjylland. Ulrik & Louise fra Østerbro. Det unge par Christian & Christina fra Korsør, Louise & Martin fra Valby og endelig Lars & Theresia fra Lolland. Alle parrene fik en pige.

Sæson 2[redigér | rediger kildetekst]

Sæson 2 blev vist i 2002, men viste reelt år 2001. Parret Ulrik og Louise er sprunget fra Årgang 0. Det er tid til at fejre de fire pigers 1 års fødselsdag. Og selvom livet former sig meget forskelligt i de fire familier, har de én ting til fælles: fædre, der arbejder rigtig meget. Pigerne kan nu alle fire gå, og de begynder lige så stille at tale. Børnene er for alvor ved at få deres eget liv i institution eller dagpleje. Og det begynder at blive tydeligt, at de er små mennesker med personlighed og temperament. I Vestjylland tvinger et stresssammenbrud og en knæskade Poul Erik, som er købmand, til at sætte tempoet ned, mens Lene endelig bliver færdig som pædagog. I København får Louise & Martin barn nummer to, så Mathilde bliver den første storesøster, til lillesøsteren Frederikke.

Sæson 3[redigér | rediger kildetekst]

Sæson 3 blev vist i 2003, og viste det foregående år, 2002. Emma, Rachel, Stephanie og Mathilde er nu to år.

Emmas forældre Poul Erik og Lene travlt. De skal nemlig giftes om sommeren og begynder at planlægge, at få barn nummer 2. Rachel begynder i børnehave kort før sin to års fødselsdag, dog snakker hun ikke ligeså godt som sine jævnaldrende. Stephanies forældre er blevet skilt, så hun er blevet delebarn. Louise og Martin tager på deres første ferie sydpå, uden deres børn.

Sæson 4[redigér | rediger kildetekst]

Sæson 4 blev vist i 2004, og viste det foregående år, 2003. De fire piger er blevet tre år, og de begynder alle i børnehave. Emma har fået en lillebror ved navn, Simon. Stephanie har fået en lillesøster, men her er familielivet noget mere turbulent da hendes mor og far, Christian og Christina går fra hinanden og finder sammen igen med jævne mellemrum.

Rachels far, Lars, driver et apotek i Sønderjylland og er dermed kommet endnu længere væk fra familien på Lolland.

Mathildes mor er startet på arbejde igen, og får efter ønske en masse nattevagter. Den lille familie på fire forlader lejligheden på Østerbro og køber et hus.

Sæson 5[redigér | rediger kildetekst]

Sæson 5 blev vist i 2005, men var optaget mellem 2004 og 2005. Alle deltagerne mødtes i afsnit fire og spiste middag sammen, mens de talte om de fem foregående års begivenheder, opture og nedture.

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]