Ældre Sagen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Ældre Sagen er en forening, der arbejder for at forbedre forholdene for ældre i Danmark. Foreningen er stiftet 14. oktober 1986 på initiativ af fonden Ensomme Gamles Værn. Bjarne Hastrup er direktør for Ældre Sagen.

Ældre Sagen kæmper for et samfund, hvor alle har mulighed for at leve et langt og godt liv.

Ældre Sagen har over 710.000 medlemmer og 216 lokalafdelinger. Der er desuden oprettet koordinationsudvalg i de kommuner, hvor der er mere end en lokalafdeling.

Trods særskrivningen udtales foreningens navn almindeligvis som om den hed "Ældresagen".

Ældre Sagen er en frivilligorganisation. Med over 15.000 frivillige har Ældre Sagen berøring med ældre i alle dele af Danmark. Frivillige yder social-humanitær hjælp som fx besøgsven, aflastning, tryghedsopkald, pc-support, vågekone, spiseven og diverse medlemsarrangementer. Ældre Sagen står samlet for ca. 56.000 arrangementer om året.

Foreningen er også en interessepolitisk organisation, der varetager ældrepolitiske interesser generelt i lokal, regional og national regi, men også indgår direkte i aktuelle enkeltsager, hvor Ældre Sagen målgruppe eller medlemmer har brug for hjælp.

Ældre Sagen er indgået i et globalt netværk med den amerikanske søsterorganisation AARP, som har ca. 39 millioner medlemmer. AARP er verdens største ældreorganisation og Ældre Sagen er den næststørste.

Se også[redigér | redigér wikikode]

Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]

Dansk Stub
Denne artikel om en dansk forening eller organisation er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Dansk forening eller organisation