Ærø Kunsthal

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Broom icon.svgDette emnes notabilitet er betvivlet
– da en skribent har vurderet at artiklens emne er for snævert til at have encyklopædisk relevans. En begrundelse for denne vurdering kan muligvis findes på artiklens diskussionsside eller i artikelhistorikken.  
Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg

Ærø Kunsthal har til huse i en købmandsgård fra 1783 i Vestergade i Ærøskøbing.

Ærø Kunsthal har 1.000 kvm kunstudstilling med tilhørende faciliteter og et større udendørsareal til skulpturer og installationer.

Bygningshistorie[redigér | redigér wikikode]

Bygningsmassen er opdelt i et hovedhus ud til Ærøskøbings hovedstrøg Vestergade og et 3-etagers pakhus med en mellemliggende stor gårdsplads.

I hovedhuset  er der museumbutik, atelier og udstilling og i pakhuset er der udstiling.

Beth Mohr købte i efteråret 2017 købmandsgården for at skabe et internationalt kunstcentrum på Ærø. Beth Mohr er uddannet fra kunstakademiet i Amsterdam.

De fredede og bevaringsværdige bygninger er blevet nænsomt sat i stand, så de så vidt muligt fremstår som da de blev opført for næsten 250 år siden. Ideen var at lade den moderne kunst spille op mod fortidens levede liv og farver.

Udstillinger[redigér | redigér wikikode]

I juni 2018 åbnede den første udstilling med danske, europæiske og amerikanske kunstnere. I april 2019 åbnede en ny udstilling med 12 kunstnere fra 9 lande.

Ærø Kunsthal viser udstillinger med samtidskunst af danske og internationale kunstnere. Kunsthallen har ikke egen kunstsamling, men er stedet en scene for den levende og skabende kunst, med skiftende udstillinger.