Østre Alle

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Østre Alle (Aalborg))
Disambig bordered fade.svg For andre betydninger se Østre Alle (flertydig). For gaden i København, se Øster Alle

Østre Alle er en 3,7 kilometer lang og firesporet indfaldsvej, der forbinder Kridtsvinget og Nordjyske Motorvej med Aalborgs midtby[1], hvor den skal være med til at lede den tunge trafik uden om den sydlige del af byen. Vejen er også den eneste firesporede øst-vestgående trafikvej i Aalborgs midtby.

Vejens forløb[redigér | rediger kildetekst]

Fra Kridtsvinget fra øst mod vest passerer Østre Alle (af større veje) Nyhavnsgade, Øster Sundby Vej, Østerbro-Hadsundvej, Langelandsgade, Samsøgade, Sohngårdsholmsvej-Bornholmsgade, Sønderbro, Håndværkervej og Dag Hammarskjølds Gade. Østre Alle ender i krydset Hobrovej-Kong Christians Alle-Vesterbro-Østre Alle. Der er fra Østre Alle således forbindelse til Vejgaard, Aalborg Midtby, Øgadekvarteret, Eternitten, Kærby, Hobrovejskvarteret og Hasseris.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Vej og stiregister for Aalborg Kommune, Aalborg Kommune, 2008
Aalborgs våbenSpire
Denne artikel om geografi i Aalborg Kommune er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi
Awatcornertower01.JPGDenne artikel om en bygning eller et bygningsværk kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.

Koordinater: 57°2′29.65″N 9°56′43.8″Ø / 57.0415694°N 9.945500°Ø / 57.0415694; 9.945500