1000fryd

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

1000fryd er et kulturhus i Aalborg, som foruden at afvikle koncerter også lægger lokaler til blandt andet café (et såkaldt 'folkekøkken'), træningslokale, øvelokale, bogcafé, biograf samt atelier.

Historie og struktur[redigér | redigér wikikode]

1000fryd blev oprettet i 1983 på initiativ af Anders Wested. Baggrunden var Aalborg Kommunes overtagelse af det ellers brugerstyrede "Huset". Efter en besværlig finansiering og med økonomisk støtte fra bl.a. Café Victorias Kulturfond har foreningen siden ejet sine egne lokaler og opfatter sig selv som et brugerstyret kultur- og aktivitetshus.[Kilde mangler] Det vil sige, at foreningen bygger på et princip om, at det er de aktive, der har retten til at tage beslutninger. Samtidigt fungerer den på non-profit-basis, hvilket betyder, at der ikke er nogen, der tjener penge på hverken koncerter eller caféen. Alt overskud går til afholdelsen af aktiviteter. 1000fryd afholder stormøder en gang om året, som er et forum, hvor beslutninger om foreningens fremtid træffes. Derudover holdes der mandagsmøder, hvor de aktive diskuterer og tager beslutninger vedrørende foreningens aktiviteter. 1000fryds koncerter er primært med navne fra den musikalske undergrund i ind- og udland. En beskrivelse af det tidlige 1000fryd og miljøet omkring det findes i den danske forfatter Jakob Ejersbos roman Nordkraft. 1000fryd har to deltidsansatte, der til dagligt varetager foreningens kontor. Disse har imidlertid ikke ledelsesmæssige funktioner, men står udelukkende for økonomien og løse de opgaver, som foreningens aktivister beder dem om.

Aktivistgrupper[redigér | redigér wikikode]

Aktivitetsgrupper er arbejdsgrupper med hvert deres område. Det er i disse grupper der arbejdes med at holde 1000fryd i gang. 1000fryd har følgende aktivitetsgrupper: Bookinggruppen, Folkekøkkengruppen og Lydgruppen.

Litteratur[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]