3 (teleselskab)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Stop hand nuvola.svg Denne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at den virker reklamerende snarere end havende encyklopædisk indhold.
Se evt. nærmere begrundelse på diskussionssiden eller i artikelhistorikken.
Stop hand nuvola.svg Denne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at indholdet ser ud til at være skrevet af en person, der må formodes ikke at kunne holde et neutralt synspunkt i sin vurdering af artiklens indhold og/eller relevans. Læs mere om hvilke typer af artikler, du normalt skal afholde dig fra at skrive hér: Typer af selvbiografier.
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se 3 (flertydig). (Se også artikler, som begynder med 3 (flertydig))
3
3 Store on Grafton Street, Dublin, Ireland.JPG
3 butik i Dublin.
3logo.jpg
Virksomhedsinformation
Grundlæggelse 2002
Hovedsæde København
Produkter Mobiltelefoni, internetadgang
Antal ansatte 750
Datterselskaber OiSTER
Eksterne henvisninger
Hjemmeside 3.dk
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

3 i Danmark er et dansk teleselskab, som ejes af CK Hutchison (60%) og svenske Investor AB (40%) CK-Hutchison er et af Hong Kongs største selskaber, som siden 1980’erne har opbygget stor ekspertise inden for teknologi og innovation.

Investor AB er Sveriges største børsnoterede investeringsselskab med adskillige generationers erfaring indenfor internationale forretninger.

3 i Danmark - historie[redigér | redigér wikikode]

3 gik i luften den 13. oktober 2003. Markedet var allerede på det tidspunkt præget af en række spillere, store som små, og fælles for dem var, at de havde fokus på 2G-mobiltelefoni. 3 begyndte som det første mobilselskab i Danmark at udrulle et 3G-net og lancerede med dette i 2003. I 2005 kunne 3 tilbyde kunderne internet via mobilen levende indholdstjenester som bl.a. musik og tv. I 2013 tilbød 3 som de første på det danske telemarked et abonnement med Fri Tale, og i 2015 introducerede 3 de danske mobilkunder for roamingfri telefoni i lang række lande i og uden for Europa.

3 beskæftiger i dag omkring 700 medarbejdere og har hovedkontor på Scandiagade i København og har 28 butikker landet over.

Flagship store of 3 Denmark Copenhagen

3's produkter[redigér | redigér wikikode]

3 tilbyder mobiltelefoni og mobilt bredbånd på sit eget 3G og 4G-netværk. 3’s kunder har det største dataforbrug i Danmark og det tredjestørste dataforbrug på verdensplan.

3 har 3LikeHome i de fleste af deres abonnementer, hvilket gør det muligt at bruge mobilen i 52 lande gratis.

3's netværk[redigér | redigér wikikode]

3's mobilnetværk består pr. januar 2016 af ca. 2.000 unikke mastepositioner. Demografisk dækker 3's netværk 90% af befolkningen med 4G mobil bredbåndt, og 98% af befolkningen med 3G mobilt bredbånd. Geografisk dækker 3's netværk 80% af Danmark med 4G mobilt bredbånd og 95% af landet med 3G mobilt bredbånd. 3's netværk dækker 96% af Danmark med 3G tale.(Opdateret maj 2016).

Teknologier[redigér | redigér wikikode]

3 har i 2016 lanceret Voice over Wi-Fi, som betyder, at man kan foretage kald og sende sms'er via Wi-Fi.

3 lancerede desuden Voice over LTE i 2017.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]