A Viking Saga

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
A Viking Saga
Overblik
Originaltitel A Viking Saga
Dansk titel A Viking Saga
Anden titel A viking saga: Son of Thor
Genre Adventure, Drama
Instrueret af Michael Mouyal
Produceret af Ole Boetius
Alex Cohen
Manuskript af Michael Mouyal
Dennis Goldberg
Medvirkende Ken Vedsegaard
Peter Gantzler
Erik Holmey
Hans Henrik Clemensen
Musik af Mark Allen
Fotografering Pierre Chemaly
Klip Kinga Orlikowska
Udgivelsesdato 13. april 2008 ved First Take Film Festival
Længde 82 min.
Oprindelsesland Danmark
Sprog Engelsk
Dansk
Links
på IMDb Rediger på Wikidata
på scope.dk
i DFI's filmdatabase
avikingsaga.com
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

A Viking Saga – Son of Thor er en dansk-amerikansk film fra 2008, skrevet, instrueret og finansieret af den dansk-amerikanske Michael Mouyal, der her fik sin spillefilmdebut. Den er optaget i Danmark med danske skuespillere, heriblandt Peter Gantzler og Ken Vedsegaard.

Filmen blev lanceret i april 2008 på den amerikanske First Take Film Festival hvor Michael Mouyal vandt Best Independent Filmmaker og filmen vandt Best Musical Score, derefter spillede den på Bare Bones International Film Festival, hvor den vandt en 2. plads i kategorien Best Feature – Family Film. Den har endvidere vundet den "The Accolade Trophy" for dens klipning samt Best Foreign Film på Washougal International film festival. Det var filmens femte pris foruden de to nomineringer for Best Picture.

Filmen blev i Danmark vist i biograferne den 24. oktober2. november 2008, og udkom på dvd den 4. november 2008.

Handling[redigér | redigér wikikode]

Som 10-årig oplever vikingedrengen Helgi, at hans fødeby jævnes med jorden, og hans familie myrdes. Det lykkes ham at slippe væk, før han lider samme skæbne, og han vokser op hos sin onkel, Rurik, der opdrager Helgi som sin egen. Ruriks biologiske søn føler sig truet af Helgis tilstedeværelse og ud af kampen om faderens opmærksomhed vokser et had mellem de to brødre. På togt mange år senere møder Helgi sine forældres bødler, og fortidens smerte udløser et uundgåeligt opgør.[1]

Medvirkende[redigér | redigér wikikode]

Uautoriseret trailer[redigér | redigér wikikode]

Filmen blev oprindeligt kendt gennem en uautoriseret trailer, der opnåede en vis kultstatus på grund af sin amatøragtige og dermed ufrivilligt komiske fremtræden.

Skuespilleren Alexandre Willaume-Jantzen udtalte sig i den forbindelse negativt om projektet i flere medier, bl.a. Den 11. time (16/4-07)[2], hvor også den uautoriserede trailer blev vist. Han fortalte, at produktionen virkede amatøragtig, men at skuespillerne gennemførte projektet, fordi de efterhånden syntes, det var sjovt, og for ikke at svigte instruktøren.

På baggrund af traileren sammenlignede flere medier filmen og dens instruktør med henholdsvis Reptilicus og Edward D. Wood jr., dog uden at nogen havde set filmen, der stadig var i postproduktion.

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Noter[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Broom icon.svgDer mangler kildehenvisninger i teksten
Denne artikel har en liste med kilder, en litteraturliste eller eksterne henvisninger, men informationerne i artiklen er ikke underbygget, fordi kildehenvisninger ikke er indsat i teksten. Du kan hjælpe ved at indføre præcise kildehenvisninger på passende steder.
Text document with red question mark.svg