Acceleratorprogram

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at den virker reklamerende snarere end havende encyklopædisk indhold.
Se evt. nærmere begrundelse på diskussionssiden eller i artikelhistorikken.
Ambox scales.svgDenne artikels neutralitet er omstridt
Begrundelsen kan findes på diskussionssiden eller i artikelhistorikken.

Et acceleratorprogram er et program for nystartede, eller små og mellemstore virksomheder, der inkluderer mentorordninger og undervisningskomponenter og kulminerer i en pitch event. Traditionelle forretningsinkubatorer er ofte statsligt finansierede og tager ikke ejeranparter. Acceleratorprogrammer kan være private initiativer eller offentligt finansierede og fokuserer på en bred vifte af industrier.

Hovedforskellen på en forretningsinkubator og et acceleratorprogram er:

1. Ansøgningsprocessen er åben for alle, men meget konkurrencepræget.

2. En seed-investering i deltagerselskabet kan blive lavet i bytte for ejeranparter, således at acceleratorprogrammet får ejerskab i deltagerselskabet.

3. Fokus ligger på små hold, ikke individuelle stiftere.

4. Deltagervirksomhederne skal være færdige ved en given deadline, mellem 5. uger og 6 måneder. I løbet af den tid modtager de intensiv mentoring og træning og forventes at vækste hurtigt. Stort set alle acceleratorer afsluttes med en pitch event hvor virksomhederne pitcher for investorer.

6. Virksomhederne samles i klasser eller klynger. Hvis en accelerator ikke tilbyder en kontorplads eller en arbejdsplads vil virksomhederne typisk mødes og modtage undervisning og træning periodisk.

Den primære værdi til virksomhederne kommer fra mentorordninger, netværksforbindelser og anerkendelsen der følger med ved at være blevet udvalgt til at være en del af acceleratorprogrammet. Internationalt set bygger forretningsmodellen på at få ejerskab i selskaber der senere kan opnå succes, snarere end at udleje lokaler eller udbyde services.

I Danmark er det ualmindeligt at et acceleratorprogram tager ejerandele fra deltagervirksomheder.

Eksterne kilder/henvisninger[redigér | redigér wikikode]

I Danmark findes der en række forskellige acceleratorprogrammer og inkubatorer, herunder: