Adam Price

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Adam Price
Brodrene Price lagar mat pa Kulturnatten 2010 (10).jpg
Adam Price under Kulturnatten 2010.
Personlig information
Født 7. maj 1967 (53 år)
København, Danmark
Nationalitet Danmark Dansker
Far John Price
Mor Birgitte Price
Søskende James Price
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Manuskriptforfatter, dramatiker, madanmelder og restauratør.
Kendte værker Borgen Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Adam Price (født 7. maj 1967) er en dansk manuskriptforfatter, dramatiker, madanmelder og restauratør.

Adam Price er søn af skuespillerparret Birgitte Price og John Price og lillebror til komponist og kapelmester James Price.

Adam Price læste jura ved Københavns Universitet i perioden 1986-90. Fra 1992 - 2011 var Adam Price madanmelder for Politiken, inden han i 2011 åbnede den første restaurant Brdr. Price sammen med broren James Price og to forretningspartnere. Siden er 5 restauranter kommet til fordelt i hele Danmark (København, Tivoli (København), Herning, Aalborg og Kongens Lyngby).

I årene 2001 - 2005 var Adam Price redaktør på TV2 Drama. I 2014 etablerede han det internationale produktionsselskab SAM Productions med producer Meta Louise Foldager Sørensen og manuskriptforfatter Søren Sveistrup. I 2019 udvidede Adam Price og Meta Louise Foldager Sørensen med det non-scripted tv-selskab A&M Productions.

Adam Price står som manuskriptforfatter bag en række succesfulde tv-serier. Han skabte ideen til serien 'Nikolaj og Julie' (2002-2003), som modtog en Emmy Award i 2003, og var skaberen og hovedforfatteren bag den internationalt berømmede serie 'Borgen' (2010-2013), som modtog en BAFTA, Englands største filmpris, i 2011. Senest har Adam Price været hovedforfatter på tv-serien 'Herrens Veje' (2017 - 2018), som vandt prisen for Bedste Udenlandske Drama ved C21 Drama Awards.

Price har desuden stået bag en række teaterstykker og musicals - flere af dem er skrevet i samarbejde med broderen James. De to brødre har udover musikken også en delt kærlighed til maden, hvorfor de siden 2008 har været aktuelle med madprogrammerne Spise med Price, som indtil videre har kørt på DR i 11 sæsoner med stor succes i Norden.

Forfatterskab (film og tv)[redigér | redigér wikikode]

Priser[redigér | redigér wikikode]

Litteratur[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Vista-kdmconfig.pngArtiklen om Adam Price kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.