Adolf Schirmer

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gnome globe current event.svgDenne artikel eller dette afsnit er forældet
Se artiklens diskussionsside eller historik.
Kopieret tekst fra gammelt opslagsværk, og det er rimeligt at formode at der findes nyere viden om emnet. Hvis teksten er opdateret, kan denne skabelon fjernes.
Clockimportant.svg
Adolf Schirmer

Adolf Schirmer (født 1. oktober 1850 i Kristiania, død 11 august 1930 i Bærum) var en norsk arkitekt. Han var søn af Heinrich Ernst Schirmer og bror til Herman Major Schirmer.

Schirmer uddannedes til arkitekt 187274 hos sin fader, senere ved Bauakademie i Berlin og École des Beaux-Arts i Paris. 1874—86 virkede han i Oslo som privat arkitekt, indtil han 1887 blev ansat som bygningsinspektør for statens bygninger i og ved Oslo og tillige som konsulent for regeringens departement i byggesager. Af hans bygninger, som væsentlig tilhører tiden forud for hans offentlige ansættelse 1887, kan nævnes den smukke Sparebank i Trondhjem og Privatbanken sammesteds, det først 1924 fuldførte Kunstmuseum samt den ny Toldbodbygning i Oslo. Adolf Schirmers bygninger forener en livfuld kraft med aristokratisk ro i masserne og finhed i detaljen og hører blandt det bedste, som i Norge er frembragt i den italienske renæssances formsprog. Han trådte tilbage fra sit embede 1920.

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons har medier relateret til:

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]