Age of Empires-serien

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Age of Empires
Age of Empires franchise logo.png
Genrer Real-time strategy
Udviklere Ensemble Studios
Gas Powered Games
Robot Entertainment
Hidden Path Entertainment
SkyBox Labs
Forgotten Empires
Smoking Gun Interactive
Relic Entertainment
Udgivere Microsoft Studios
Første udgivelse Age of Empires
15. oktober 1997 (1997-10-15)
Seneste udgivelse Age of Empires III: Definitive Edition
15. oktober 2020 (2020-10-15)
Spin-offs Age of Mythology

Age of Empires er en serie computerspil udviklet af Ensemble Studios og udgivet af Microsoft Game Studios. Den første titel i serien Age of Empires, blev udgivet i 1997. Siden dengang er syv titler og tre spin-offs blevet udgivet. Titlerne er historiske real-time strategy spil, og deres gameplay er bygget omkring to spilmetoder: Random Map (tilfældigt kort) og Campaign (Historie baserede scenarier). De konkurrerede med et andet kendt strategi spil, Civilization, og spillet er bygget over historiske momenter. Age of Empires fokuserede på handlinger i Europa, Afrika og Asien, lige fra stenalderen til jernalderen; udvidelsespakken fokuserede på det romerske imperium. Fortsættelsen, Age of Empires II, var baseret på middelalderen, mens dets udvidelsespakke fokuserer på den spanske invasion af Mexico. Age of Empires III var fokuseret på den tidlig moderne tid da Europa koloniserede Amerika og imens asiatiske nationer var på deres højdepunkt. Det nyeste spil, Age of Empires Online er et free-to-play online spil, der kører igennem Games for Windows Live. Spin-off spillet, Age of Mythology foregår i den samme tidsperiode som Age of Empires men fokuserer på fiktionselle handlinger fra Grækenland, Egypten og Nordisk mytologi.

Age of Empires serien har været en kommerciel succes, spillene har solgt over 20 millioner kopier.[1] Populærteten og kvaliteten af spillene har gjort at Ensemble Studios har fået et stærkt ry inde for real-time strategy. Ensemble samarbejdede med Big Huge Games med spillet Age of Empires III: The Asian Dynasties. Kritikere har rost serien for dets historiske tema og fair play samt dets artificial intelligence (AI); spillere kæmper imod mindre "snyd" end i seriens andre konkurrenter.[2]

Spil i serien[redigér | rediger kildetekst]

Eksempel på det minimap spilleren har til rådighed i The Age of The Kings.

Spillene i serien fokuserer på historiske handlinger igennem tiderne. Age of Empires foregår fra stenalderen til den klassiske periode i Europa og Asien. Spillets udvidelsespakke, The Rise of Rome følger romerrigets opgang. I The Age of Kings og dets Nintendo DS spin-off følger spilleren Europa og Asien igennem middelalderen. Dets udvidelsespakke, The Conquerors, er tidsmæssigt i den samme periode, men fokusere også på Spaniens invasion af Mexico. Age of Empires III og dets første udvidelsespakke, The Warchiefs, foregår under koloniseringen af Amerika. Dets anden udvidelse, The Asian Dynasies foregår i Asien imens dets civilisationer havde deres opgang, i samme periode som Age of Empires III. Age of Empires Online fokusere på den græske og egyptiske civilisation. Seriens spin-off, Age of Mythology, og dets udvidelsespakke, The Titans, foregår under bronzealderen, men dets tema er civilisationernes mytologi frem for deres historie.

Age of Empires I[redigér | rediger kildetekst]

Age of Empires blev udgivet i 1997 af Microsoft Games og var det første spil firmaet Ensemble Studios producerede. Til forskel fra andre kendte RTS-baseret spil, der brugte ikke-historiske figurer, er Age of Empires-serien baseret på historiske personer og civilisationer. Spillet består af 4 aldre; jægerstenalder, bondestenalder, bronzealder og jernalder.
I Age of Empires I møder man følgende civilisationer:

Asiatiske[3] Babyloniske Egyptiske[3] Græske[3]

I udvidelsespakken Age of Empires: The Rise of Rome blev Romerriget, Karthago, Makedonien og Palmyra tilføjet.

Age of Empires II[redigér | rediger kildetekst]

Age of Empires II blev udgivet af Microsoft i 1999 og fulgte op på succesen. Det begynder, hvor det første spil slutter (Roms fald) og kører over ca. 1000 år. Der er ligesom i det første spil tale om 4 tidsaldre; Dark Age, Feudal Age, Castle Age og Imperial Age.

I Age of Empires II møder man følgende civilisationer:

Vesteuropæiske Nordøsteuropæiske Østasiatiske Mellemøstlige

I udvidelsespakken Age of Empires II: The Conquerors blev mayaerne, aztekerne, spanierne, koreanerne og hunnerne tilføjet.

Age of Empires III[redigér | rediger kildetekst]

Age of Empires III blev udgivet af Microsoft i 2005. Det fokuserer på den europæiske kolonisering af Den Nye Verden og grafikken er væsentlig forbedret i forhold til de tidligere spil. Spillet indeholder mange nye muligheder inklusiv egen hjemby og alliancer med indfødte stammer.

Der er mulighed for at styre følgende 8 nationer:

Age of Empires III: The WarChiefs fokuserer mere på indianerne. Her kan man styre aztekerne, irokeserne og Siouxerne, som alle skiller sig meget ud fra de oprindelige europæiske lande.

I Age of Empires III: The Asian Dynasties er det muligt at spille på det asiatiske kontinent og Indien, Japan og Kina er tilføjet som spilbare nationer.

Spin-offs[redigér | rediger kildetekst]

Age of Mythology[redigér | rediger kildetekst]

Age of Mythology blev udgivet af Microsoft i 2002. Spillet er modsat de andre ikke-historisk og handler i stedet om græsk, egyptisk og nordisk mytologi. En central del af spillet er de mytologiske væsner som f.eks. Føniks fugle, minotaurer og trolde, der slås side om side med almindelige mennesker. Desuden indeholder spillet en kampagne omhandlende figuren Arkantos' rejse gennem den mytologiske verden.

De tre folkefærd har hver tre guder at vælge imellem til at starte med. For hver tidsalder vælges en ny.

De tre mytologiers øverste guder:

I udvidelsespakken Age of Mythology: The Titans fra 2003 er det atlantiske folkefærd tilføjet. Deres 3 vigtigste guder er Kronos, Gaia og Uranos.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Bruce Shelley (2008-08-22). "Age Series Passes 20 Million Units Sold Mark". Ensemble Studios. Hentet 2008-09-10.
  2. ^ "Dave Pottinger". Microsoft. Hentet 2008-01-22.
  3. ^ a b c Historical Richness at Microsoft Games

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]