Agent 47

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search
Broom icon.svgDenne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.
Agent 47
Fra Hitman-serien
Første spilHitman: Codename 47 (2000)
SkaberIO Interactive
Stemme af
David Bateson
Realfilm
skuespiller(e)
Timothy Olyphant
Rupert Friend

Agent 47 (eller Mr. 47) er en fiktiv person fra den danske action spilserie Hitman, hvor han er hovedpersonen. Navnet 47 stammer fra en stregkode, der er tatoveret i hans nakke: 640509-040147 – de sidste to cifre er 47. Under sine missioner arbejder han ofte under aliaser som Tobias Rieper (i spillebanen 'Grim Reaper'), Metzger (Tysk for slagter), Flech Fisher, Julio, Byrd, Johnson, Jacob Leiter, og Dr. Cropes (i spillebanen an anagram of "corpse"). 47 er modeleret og stemmelagt af den engelsktalende danske dubber David Bateson i spilserien, og bliver spillet af Timothy Olyphant i filmversionen fra 2007.

Skabelse[redigér | redigér wikikode]

Han er skabt den 5. september 1964 i et underjordisk kloningslabaratioum i Rumænien af Dr. Wolfgang Ortmeier. 47 er en klon lavet af DNA fra verdens farligste forbrydere, der har doneret deres DNA til projektet. Han blev skabt i et eksperiment for at skabe en hær af "super assassins". Han voksede op sammen med andre kloner i et laboratorium. Allerede som 6-årig forbløffede 47 forskerne med sin enorme indlæringsevne, sin skarpe psyke og sine atletiske evner. Social var han utrolig stille, og han var på vagt overfor sine omgivelser. Hans hurtighed og koldblodighed fik man først set i 1984 i en alder af 20 år, hvor han skulle til et tjek.

Han blev eskorteret af en læge, hvorpå at 47 pludselig angreb ham og stak ham med en nål flere gange. Lægen blev fundet flere timer efter og sagde, at han var for hurtig og stærk. Man kunne bagefter følge 47 tilbage til hans celle uden problemer. 47 flygtede hjulpet af hans skaber, Dr. Wolfgang Ortmeier, fordi myndighederne kom lidt for tæt på.

Flere år senere kom 47 tilbage og dræbte sin skaber for at få manualerne til at lave kloner. Han begyndte at arbejde for et lejemorderfirma kaldet "ICA HQ" (International Contract Agency Headquaters). Hans eneste kontakt derfra er en person kaldt "Diana", hvilket er det eneste man får at vide om hende – ikke engang hvilken en stilling hun har i ICA HQ oplyses. Han har slået utallige kendte og ukendte ihjel, og han er (i serien) den bedste af de bedste til sit fag. FBI og CIA siger faktisk, at han ikke eksisterer. Han er den eneste "Class 1 human clone", der nogensinde har eksisteret, men selv om han er dygtig er han jaget vildt.

Hans DNA er nemlig en manual til at skabe Class 1 human clones. På den ene side er der folk der vil slå ham ihjel pga. DNA for at bygge hele hære af 47'er. På den anden side er der folk der vil slå ham ihjel for at forhindre at hære bliver bygget.

Spil[redigér | redigér wikikode]

Hovedserie

Spin-off spil

Film[redigér | redigér wikikode]

Uddybende Uddybende artikler: Hitman (film) og Hitman: Agent 47

I 2007 udkom filmen Hitman. I rollen som Agent 47 var Timothy Olyphant. Agent 47's baggrundshistorie er markant anderledes fra den som som er brugt i computerspilene. Det antydes her han var et forældreløst og hjemløst barn der er blevet optaget af en organisation, frem for spillenes kloningsbaggrundshistorie.

I 2015 udkom en efterfølgende film, Hitman: Agent 47.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

SpilfigurerStub
Denne spilfigur-relaterede artikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.