Air France

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Air France
Air France Logo.svg
IATA ICAO Callsign
AF AFR AIRFRANS
Grundlagt 1933
Hovedkontor Frankrig Tremblay-en-France
Hub Aéroport Paris-Charles de Gaulle
Hovedflyvepladser
Antal fly 261 (+ 45 i ordre) incl.cargo
Destinationer 170 (incl. datterselskaber)
Alliance SkyTeam
Bonusprogram Flying Blue
Moderselskab Air France-KLM
Datterselskab
Nøglepersoner Jean-Cyril Spinetta, formand og CEO.
Andet
Slogan "Making the sky the best place on Earth"
Websted www.airfrance.com

Air France, egen skrivemåde: AIRFRANCE, var oprindeligt det nationale, franske flyselskab. I dag er det blevet en del af Air France-KLM, som driver de to flyselskaber Air France og KLM. Det kombinerede selskab er i dag Europas største flyselskab med 64 mio. passagerer og er en del af samarbejdet SkyTeam sammen med bl.a. Delta Air Lines og Alitalia.

Air France blev stiftet i 1933 efter en fusion af flere mindre franske flyselskaber og havde ruter til flere europæiske lande samt til de franske kolonier. Under 2. verdenskrig flyttede selskabet sine aktiviteter til Casablanca i Marokko og er da også med i filmen Casablanca. Efter krigen blev selskabet nationaliseret, og den dag i dag ejer den franske stat en stor andel i selskabet, selvom man har solgt noget ud de seneste år.

I 1976 begyndte selskabet sammen med British Airways flyvning med Concorden, som de to selskaber havde fået lov til at købe for kun £1 efter at en lang række andre selskaber havde annulleret deres ordrer. En tur Paris-New York tog 3 timer og 20 minutter. Det betød, at man fløj med ca. 2 gange lydens hastighed. Flyvning med Concorden stoppede i 2003, efter at en ulykke ved afgang fra Paris, hvor samtlige ombordværende døde, havde fået omkostningerne til at stige samtidig med, at antallet af passagerer faldt efter terrorangrebet på World Trade Center i 2001.

Gallery[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

LuftfartStub
Denne artikel om flyvning er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.