Airwolf

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Version fra 28. mar 2013, 20:54 af Addbot (diskussion | bidrag) Addbot (diskussion | bidrag) (Bot: Migrerer 19 interwikilinks, som nu leveres af [[d:|Wikidata]] på d:q409389)
Spring til navigation Spring til søgning

Airwolf er en amerikansk tv-serie, der sendtes første gang fra 1984, og vistes i 79 episoder over fire sæsoner til 1987. Showet blev skabt af Donald Bellisario. Tv-serien er opbygget omkring den militære og højteknologiske helikopter med kodenavnet Airwolf, samt dets besætning når de foretager forskellige missioner, mange af dem bestående af spionage med en koldkrigsvinkel.

De første tre sæsoner har Jan-Michael Vincent, Ernest Borgnine og Alex Cord som medvirkende, og Jean Bruce Scott medvirker fra den anden sæson. Efter den oprindelige serie aflystes, blev en fjerde sæson med helt andre skuespillere og et væsentligt mindre budget indspillet i Canada for USA Network.

Tv-seriens karakteristiske musikstykker, som oprindeligt var indspillet af et orkester, og dernæst overført til mere synthesizer-orienterede arrangementer tidligt i anden sæson, blev komponeret og dirigeret hovedsagelig af Sylvester Lévay. Udi Harpaz dirigerede musikstykker brugt i mange af de sene anden- og tredje-sæsons episoder.

Eksterne henvisninger


FjernsynStub
Denne artikel om et tv-program er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
USAStub
Denne artikel relateret til USA er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Artikelstump