Spring til indhold

Akademiet for Talentfulde Unge

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Akademiet for Talentfulde Unge, oftest forkortet "ATU", er en organisation, der beskæftiger sig med intelligente unge og talentudvikling. Akademiet blev grundlagt i 2007 på Nørre Gymnasium i Brønshøj.[1]

Akademiet for Talentfulde Unge er et to-årigt program for unge på en gymnasiel uddannelse (STX, HTX, HHX, EUX) fra 2. semester til og med 5. semester. I løbet af denne periode kommer deltagerne igennem en række obligatoriske aktiviteter, som bliver kaldt seminarer. De har desuden mulighed for at deltage i talrige valgfrie aktiviteter.

Optagelse sker i 1. semester af den givne uddannelse i december. Ansøgerne har på daværende tidspunkt fået tilladelse af deres skole til at søge og har indsendt deres ansøgning i slutningen af november. Hvem, der derefter bliver optaget, er op til Akademiet selv, som bedømmer ud fra ansøgningerne.

  1. ^ Nørre Gymnasium Om ATU Øst. Akademiet for talentfulde unge. Hentet 8/7-2020

Eksterne henvisninger

[redigér | rediger kildetekst]
Denne artikel om en bygning eller et bygningsværk kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.
Denne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.