Akademisk Boldklub

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Akademisk Boldklub (forkortet AB) er en dansk idrætsforening fra den københavnske forstad Gladsaxe. Klubben tilbyder fodbold, tennis, håndbold og cricket. Fodboldafdelingen er mest kendt og spiller for tiden i Danmarksturneringens 1. division under navnet Akademisk Boldklub Gladsaxe, også kendt som AB, og har siden sin stiftelse i 1889 vundet det danske mesterskab i fodbold ni gange. Klubben blev for første gang danske mestre i 1919 og senest i 1967. I 1970 var de kun ét mål fra guldet igen.

I den periode var AB aktive i europæisk fodbold, hvor de blandt andet spillede mod FC Zürich, RSC Anderlecht og Dundee United FC.

Sidste gang AB vandt et trofæ, var i 1999, da de slog AaB 2-1 i pokalfinalen. I den sæson blev det også til bronzemedaljer i landets bedste fodboldrække. Efter nogle succesfulde sæsoner i den bedste fodboldrække, rykkede AB ned i 1. division i 2004. Det er ikke lykkedes dem at rykke op siden, og efter mange år at have kæmpe for overlevelse i 1. division, endte det med nedrykning til 2. division i sommeren 2015.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Sport Stub
Denne artikel om sport er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.