Aktive Lyttere og Seere

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDette emnes notabilitet er betvivlet
– da en skribent har vurderet at artiklens emne er for snævert til at have encyklopædisk relevans. En begrundelse for denne vurdering kan muligvis findes på artiklens diskussionsside eller i artikelhistorikken.  
Merge-arrow.svgSammenskrivningsforslag
Artiklen Aktive Lyttere og Seere er foreslået føjet ind i Erhard Jakobsen. (Siden juli 2019)  Diskutér forslaget
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Aktive Lyttere og Seere (ALS) var en dansk lytter- og seerforening, der under navnet Aktiv Lytterkomité[1] blev stiftet i 1972 på initiativ af folketingsmedlem Erhard Jakobsen; i 1976 ændredes foreningens navn til Aktive Lyttere og Seere. Foreningen angav som formål at arbejde for alsidighed og fairness i Danmarks Radio. Dog var ALS særlig kritisk over for en del af Danmarks Radios medarbejdere, der ifølge ALS i strid med statsmonopolets alsidighedsforpligtelse misbrugte DR til ensidig socialistisk og venstreorienteret propaganda.

På et lyttermøde fra 2. november 1972 i Brønderslev, da Erhard Jakobsen stadig var MF for Socialdemokraterne, fremførte han et eksempel på hvad han opfattede som marxistisk udbredelse i forbindelse med Bob Dylan-sange på Danmarks Radio.

Også Danmarks Radios ansvarlige for Børne- & Ungdomsafdeling i 1970'erne, Mogens Vemmer, blev af Aktive Lyttere og Seere beskyldt for at være venstreorienteret. Læs mere på: [2] .

Foreningen blev nedlagt i 1992.

Kilde[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Aktiv Lytterkomité, dr.dk
  2. ^ Erhards yndlingsaversion ser tilbage (nyhederne.tv2.dk 14. juni 2006 via web.archive.org)
DanskStub
Denne artikel om en dansk forening eller organisation er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Dansk forening eller organisation