Albert Helsengreen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Albert Helsengreen
Albert Helsengreen - 1895 - Royal Danish Library.jpg
Personlig information
Født Frederik Albert HelsengreenRediger på Wikidata
3. januar 1854Rediger på Wikidata
København, DanmarkRediger på Wikidata
Død 5. januar 1943 (89 år)Rediger på Wikidata
Nationalitet DanmarkRediger på Wikidata
Børn Gunnar HelsengreenRediger på Wikidata
Beskæftigelse SkuespillerRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Frederik Albert Helsengreen (født 3. januar 1854 i København, død 5. januar 1943Frederiksberg) var en dansk skuespiller og teaterdirektør.

Helsengreen var søn af skuespiller Frederik Helsengreen og bror til Emil Helsengreen. Han var gift med skuespiller Agnes Mathilde Hou, som han fik sønnen skuespilleren Gunnar Helsengreen med.

Han fik sin debut på scenen i 1872 med monologen En mand der har været i byenCasinoteatret i København. Fra 1873-1876 var han tilknyttet det danske teater i Bergen, og 1887-1899 var han en del af ensemblet på Det Kongelige Teater. I forbindelse med sit guldbryllup i 1929 skænkede han et legat til Dansk Skuespillerforbund, der uddeles årligt til ældre scenekunstnere.

Albert Helsengreen medvirkede i en enkelt spillefilm, Mellem Storbyens Artister fra 1912. Han er begravet på Frederiksberg Ældre Kirkegård.

Litteratur[redigér | redigér wikikode]

  • Steen Kaargaard Nielsen & Claus Byrith, Danmarks første lydoptagelser : Edisons fonograf i 1890'ernes København, ISBN 978 87 7124 965 1, s. 136-138.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

SkuespillerStub
Denne danske skuespillerbiografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi
Harlekin Columbine Tivoli Denmark.jpgArtiklen om skuespilleren Albert Helsengreen kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.