Alex Riel

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Ikke at forveksle med Alex Riel (filosof).
Alex Riel
Alex Riel. Foto Hreinn Gudlaugsson.
Information
Født 13. september 1940 (83 år), København
København, Danmark Rediger på Wikidata
Statsborger Kongeriget Danmark Rediger på Wikidata
Ægtefælle Ane Riel (fra 2002) Rediger på Wikidata
Genre Jazz
Beskæftigelse Musiker
Medlem af DR Big Band, Kansas City Stompers, The Savage Rose med flere Rediger på Wikidata
Aktive år Ca. 1960 - nu
Associeret med The Savage Rose
Instrumenter
Trommer
Eksterne henvisninger
www.alexriel.dk
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.
Alex Riel, Jazzy Days Tversted 2016

Alex Poul Riel (født 13. september 1940 i København) er en dansk jazzmusiker, der spiller trommer.

Gennem årene har Riel spillet sammen med en række af jazzens store navne og har udgivet en lang række plader. Han er også brugt inden for pop og rock og var et af de oprindelige medlemmer i The Savage Rose. I 2024 er han fast medlem af Santa Cruz sideløbende med talrige engagementer i ind- og udland.

Blandt de musikere, han har optrådt sammen med, er Bill Evans, Niels-Henning Ørsted Pedersen, Ben Webster, Dexter Gordon, Stuff Smith, Wild Bill Davison, Eddie Lockjaw Davis, Monica Zetterlund og Svend Asmussen.

Riel har siden 1999 optrådt regelmæssigt med saxofonisten Benjamin Koppel, med hvem han har indspillet en hel del album, herunder Pass the Bebop sammen med endnu en saxofonist, Phil Woods, Blues And Ballads, igen sammen med både Benjamin Koppel og saxofonisten Charlie Mariano mm.

Siden 2006 har Alex Riel optrådt mere og mere med sin gudsøn Stefan Pasborg i deres fælles projekt 'Universe'. Her har de sammen med Annisette og Palle Mikkelborg, Dan Hemmer/Jeppe Tuxen og Niclas Knudsen taget lytteren med på en rejse gennem deres fælles univers af rytmik og harmoni, fortid og nutid, rock og jazz, nærvær og improvisation, power og puls - indrammet af lydbilleder tegnet af Savage Rose, Palle Mikkelborg over swing til Igor Stravinsky og New Orleans street parades. Desuden har Alex Riel og Stefan Pasborg udgivet albummet 'Drumfaces' på Stunt Records sammen med Carsten Dahl: rhodes, Jeppe Tuxen: hammond, Niclas Knudsen: guitar, Verneri Pohjola: trompet, Peter Wettre: saxofon; Thomas Fonnesbæk: akustisk bas og Thomas Vang: elektrisk bass.

I 1965 blev han kåret som årets jazzmusiker.

Galleri[redigér | rediger kildetekst]

Fotos: Hreinn Gudlaugsson

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]