Alex Vanopslagh

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Alex Vanopslagh
Landsformand for Liberal Alliances Ungdom
Embedsperiode
8. marts 2014 – 12. marts 2016
Foregående Rasmus Brygger
Efterfulgt af Stefan Roy Frederiksen
Personlige detaljer
Født 17. oktober 1991 (27 år)
Épernay, Frankrig
Politisk parti Liberal Alliances Ungdom, Liberal Alliance
Uddannelses­sted Syddansk Universitet Odense
Ideologi Liberalisme
Informationen kan være hentet fra Wikidata.

Alex Dominique Kristensen Vanopslagh (født 17. oktober 1991 i Épernay, Frankrig) er en dansk politiker og tidligere landsformand for Liberal Alliances Ungdom.

Alex Vanopslagh flyttede som 5-årig til Danmark og er opvokset i Struer, og nu bosat i Vanløse[1] I 2009 flyttede han til Herning og blev i 2011 student fra Herning HF- og studenterkursus (STX). Han er B.Sc.Pol fra Syddansk Universitet i Odense.[2]

Ved Liberal Alliances Ungdoms landsmøde i 2014 blev han valgt som ny formand, hvor han afløste Rasmus Brygger.[1] Han blev genvalgt i landsmødet i 2015 og valgte ikke at genopstille ved landsmødet i 2016.

I efteråret 2016 blev han valgt som Liberal Alliances spidskandidat til kommunalvalget i november 2017, og med 3.563 personlige stemmer valgt ind i borgerrepræsentationen i Københavns Kommune.

Noter[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ a b Simonsen, Nikolaj L. (12. marts 2014). Ny formand for LA-ungdom: Vi har et image-problem. Hentet 29. oktober 2016. 
  2. ^ Altinget: Alex Vanopslagh
Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
DanskStub
Denne artikel om en dansk politiker er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Politiker
Vista-kdmconfig.pngArtiklen om Alex Vanopslagh kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.