Alexandria (Grækenland)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Alexandria
Overblik
Land Grækenland Grækenland
Postnr. 593 00 Rediger på Wikidata
Telefonkode 2333 Rediger på Wikidata
Demografi
Indbyggere 15.906 (2021) Rediger på Wikidata
Andet
Tidszone UTC+2 (normaltid)
UTC+3 (sommertid) Rediger på Wikidata
Højde m.o.h. 6 m Rediger på Wikidata
Hjemmeside www.alexandria.gr
Oversigtskort
For alternative betydninger, se Alexandria (flertydig). (Se også artikler, som begynder med Alexandria)

Alexandria eller Alexandreia (græsk: Αλεξάνδρεια, Aleksándreia [ale'ksaŋðria]; før 1953: Gidas[1] (Γιδάς, Gidàs [ʝi'ðas]) er en by i den regionale enhed Imathia i Makedonien, Grækenland. Dens befolkning var 14.821 ved folketællingen i 2011. Alexandreia er en by i hastig udvikling, der fokuserer på at sætte gang i sin økonomi gennem landbrug, merchandising, alternativ turisme og andre alternative tiltag.[2]

Geografi[redigér | rediger kildetekst]

Alexandreia ligger på den store slette nord for floden Haliacmon og vest for floden Axios, der hedder Kampania eller også Roumlouki. Dens økonomi er hovedsageligt baseret på landbrug. Området omkring Alexandreia har den største produktion af ferskner i Grækenland, og der dyrkes også æbler, pærer, tobak og bomuld i stor stil.[3] Alexandreia ligger 19 km syd for Giannitsa, 23 km nordøst for Veroia og 42 km vest for Thessaloniki.

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ gr/pandektis/handle/10442/169549 Navneændringer af bygder i Grækenland (Webside ikke længere tilgængelig)
  2. ^ "Αλεξανδρινή Γη | Τοπικά Σχέδια Δράσης για την ΑπασχόλησηΑναπτυξιακής ΣϋμππραξηςΑλεξανδρινή Γη<! -- Bot generated title -->" (græsk). Arkiveret fra originalen 2013-10-29. Hentet 2013-10-27.
  3. ^ GTP
GrækenlandSpire
Denne artikel relateret til Grækenland er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Artikelstump