Algeriets Kommunistparti

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Algeriets Kommunistparti (fransk: Parti Communiste Algérien (PCA)) var et kommunistisk politisk parti i Algeriet. PCA blev dannet i 1920 som en del af det franske kommunistparti (PCF) og blev senere et selvstændigt parti i 1936.

PCA kæmpede under ledelse af sit franske moderparti PCF mod den algeriske nationale friheds bevægeæse, PCF mente nemlig at Algeriet ikke var modent nok til at få national uafhængighed.

I 1955 blev partiet forbudt af de franske autoriteter. Derefter orienterede partiet sig i stadig stigende grad som støtte for den Algeriske selvstændighedsbevægelse.

PCA opnåede lovlig status i 1962, men i 1964 blev partiet atter forbudt og derefter opløst. De Algeriske kommunister organiserede sig efterfølgende inden for rammerne af partiet PAGS Socialist Vanguard Party (fransk: Parti de l'Avant-Garde Socialiste), der i 1993 ændrede navn til Ettehadi og i 1999 blev rekonstrueret som Democratic and Social Movement (fransk: Mouvement Démocratique et Social).

Politisk partiSpire
Denne artikel om et politisk parti eller gruppe er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.