Alsingergildet

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stop hand nuvola.svgDette emnes notabilitet er betvivlet
– da en skribent har vurderet at artiklens emne er for snævert til at have encyklopædisk relevans. En begrundelse for denne vurdering kan muligvis findes på artiklens diskussionsside eller i artikelhistorikken. Artiklens emne er vurderet at være så snævert, at den er foreslået slettet. Klik her for at se sletningsforslaget.

Alsingergildet er en forening, der søger at værne om og øge interessen for det alsiske folkemål og den alsiske kultur. Foreningen har udgivet ordbogsværket Alsisk ordsamling (1. udg. 1988, 2. forøgede udg. 2002) i samarbejde med dialektforskeren Gunhild Nielsen fra Udvalg for Folkemål.

Foreningens arbejde[redigér | redigér wikikode]

Alsingergildet arbejder med at holde alsisk kultur og dialekt levende. Det alsiske dialektselskab ALSINGERGILDET blev stiftet den 19. maj 1946.

Gildet har op til 12 gildebrødre og –søstre og 6 bisiddere. Formålet med dette gilde er at værne om den alsiske dialekt og kultur. For at være gildebror eller søster skal man være født på Als og beherske den alsiske dialekt. Bisiddere behøver ikke at være indfødte.

Der holdes 2 gildeting om året, et i maj og et i november. Det er heldagsmøder, og der findes stort set ingen undskyldning , der er god nok, for ikke at møde op. Bøden for ikke at møde præcis eller at udeblive uden en virkelig god undskyldning, er en flaske solbærrom.


Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]

DanskStub
Denne artikel om en dansk forening eller organisation er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Dansk forening eller organisation