Amager Lille Skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Broom icon.svgDenne side virker ikke som en encyklopædisk artikel
Du kan se hvad Wikipedia er og ikke er og hjælpe ved at omskrive den til en konkret og dokumenteret beskrivelse af fakta.

Amager Lille Skole er en lilleskole på Rodosvej på Amager i København. Der er ca. 200 elever og maks. 24 elever pr. klassetrin. Der er ikke nogen parralleklasser på skolen. I 2019 blev der holdt 50 års jubilæum, så skolen blev grundlagt i 1969. Det var en skole med mange hippier og havde plads ved Øresund, men nu ligger den ved en gammel lakridsfarbrik. Af denne grund fandt lærene på at fortælle om et lakridsmonster, men blev senere omdannet til at være en lakridstrold. På denne skole har de noget der hedder p-fag, hvor man arbejder med et kreativt fag som enten er drama, billedkunst, sy, idræt, film eller musik. Når man går i overbygningen (6-9'ende klasse) kan man selv vælge hvilken man arbejder med.

Ture man kommer på[redigér | redigér wikikode]

Man kommer på mange ture når man går på Amager Lille Skole. Her er en liste over alle de ture man kommer på.

  • børnehave til 2 klasse: en såkaldt legeskole (lejrskole), hvor man har det sjovt og leger rundt.
  • 3-5 klasse: en anden lejrskole, hvor man hjælper med at lave mad og vaske op.
  • 6 klasse: Rostock sammenkomst. Man kommer i en uge til Rostock og har det sjovt med elever fra en lilleskole i Rostock. Man bor hos en familie derfra og lærer om livet i Rostock og masser af tysk iblandt den gennemsnitlige elev. Udover det så kommer eleverne fra Rostock til Amager og bor hos Amager Lille Skoles elever.
  • 7 klasse: Lapland. Man tager på en tur til Lapland i ca 2 uger og vandrer rundt i bjergene. Man rejser med nattog og lever i telte. Man spiser havregrød til morgenmad (for det meste med blåbær på toppen når man er på basecamp hvilket er der man er det meste af tiden), rugbrød til frokost og pulvermad til aftensmad. Man har ikke elektronik eller make up med, så det er en meget naturnær oplevelse. Denne tur bliver set som højdepunktet af at gå på Amager Lille Skole af mange elever. Udover det så kommer de på lilleskolefestival, hvilket er en festival hvor man optræder med musik og teater og egentlig bare nyder livet.
  • 8 klasse: Berlin. I 8 klasse kommer man til Berlin, hvor man bor på et hostel. Denne tur varer ca en uge. En typisk dag på denne tur er at man står op, gør klar og spiser morgenmad i fælles arealet. Efter dette tager man på en tur og lærer om Tysklands historie. Efter dette har man fri og kan gå rundt i grupper af minimum 3 og lave hvad man vil. Dette inkluderer også aftensmad. Man får nogle penge og så kan man selv beslutte hvad man spiser. Dog kan dagene variere. Dette skoleår kommer man også på lilleskolefestival.
  • 9 klasse: Dublin. Dette er den sidste tur man kommer på. Ligesom turen til Berlin varer denne tur en uge hvor man lærer om Dublin. Dette skoleår kommer man også på lilleskolefestival.

Kilder og henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.