Andreas Rasch-Christensen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Andreas Rasch-Christensen
Født Andreas Rasch-Christensen
2. juni 1971 (52 år)
Kolding
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Aarhus Universitet

Andreas Rasch-Christensen (født 2. juni 1971 i Kolding) er forsknings- og udviklingschef ved professionshøjskolen VIA University College. Han er uddannet cand.mag. i historie og samfundsfag ved Aarhus Universitet og har en ph.d. fra DPU, Aarhus Universitet.

Andreas Rasch-Christensen optræder hyppigt som ekspert inden for dagtilbud, folkeskolen, folkeskolereformen[flertydigt link ønskes præciseret] og læreruddannelsen. Han sidder i en række ministerielle råd og udvalg om samme emner.

Uddannelse og karriere[redigér | rediger kildetekst]

Andreas Rasch-Christensen er uddannet cand. mag. i historie og samfundsfag (1998) fra Aarhus Universitet og opnåede i 2010 ph.d.-graden fra DPU, Aarhus Universitet. Fra 1998-2007 var han lektor på læreruddannelsen i Skive (nu en del af professionshøjskolen VIA University College). I 2007 blev han uddannelseschef og i 2010 forsknings- og udviklingschef i VIA Pædagogik & Samfund, hovedområdet for de pædagogiske og socialfaglige uddannelser og forskningsområder.

Andreas Rasch-Christensen er født i Kolding og opvokset i Haderslev. Han bor i dag Aarhus med sin kone og to børn.

Formidling[redigér | rediger kildetekst]

Andreas Rasch-Christensen optræder hyppigt i medierne og som oplægsholder om dagtilbud, folkeskolen og læreruddannelsen. Han er forfatter til en række videnskabelige artikler, kronikker i aviser og bidrag til bøger. Hans forskning har de senere år rettet sig mod folkeskolen, herunder forskning i inklusion, læreplaner, didaktik og skoleledelse. Aktuelt sidder han i den videnskabelige styregruppe for følgeforskning i den danske skolereform.

Rasch-Christensen deltager i en række ministerielle råd og udvalgt. Aktuelt er han formand for den mastergruppe, der skal udarbejde anbefalinger til en styrket læreplan for 0-6 års-området. Derudover er han medlem af det nationale ph.d.-råd for uddannelsesforskning samt koordinationsforum for uddannelsesforskning i regi af Uddannelsesministeriet.

Ved siden af sin forskning er Rasch-Christensen passioneret tilhænger af fodbold, som han har skrevet kronikker, blogindlæg og en bog om.

Kritik[redigér | rediger kildetekst]

Andreas Rasch-Christensen er anmeldt til Nævnet for Videnskabelig Uredelighed i en sag, der omfatter anklager om citatfusk, fabrikation af data, plagiat og misrepræsentation af andres forskning. Andreas Rasch-Christensen og ni andre anklagede forskere blev i marts 2019 frifundet for alle anklager.[1]

Andreas Rasch-Christensen har været anmeldt for og erkendt vidtgående plagiat i forbindelse med udgivelsen af en bog om fodboldstjernen Luis Suárez. Sagen fik ingen følger for Andreas Rasch-Christensens stilling som forskningschef ved VIA University College, fordi han, ifølge institutionens rektor, Harald Mikkelsen, kun havde plagieret i sin fritid.[2]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Ti forskere frikendt for videnskabelig uredelighed Jens Ejsing 18. marts 2019 på berlingske.dk
  2. ^ Fodboldbog giver skoleforsker sag på halsen Esben Christensen 16. april 2015 på folkeskolen.dk