Spring til indhold

Andrej Aleksandrovitj af Rusland

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Andrej Aleksandrovitj af Rusland
Prins Andrej af Rusland i 1920
Prins af Rusland
ÆgtefælleElisabetta Ruffo-Sasso (morg.) (g. 1918–40)
Nadine McDougall (morg.) (g. 1942)
Børnmed Elisabethha Ruffo-Sasso:med Nadine McDougall:
Fulde navnAndrej Aleksandrovitj Romanov
HusHolsten-Gottorp-Romanov
FarAleksandr Mikhailovitj af Rusland
MorKsenija Aleksandrovna af Rusland
Født24. januar 1897(1897-01-24)
Vinterpaladset, Sankt Petersborg, Russiske Kejserrige
Død8. maj 1981 (84 år)
Provender House, Faversham, Kent, England

Prins Andrej Aleksandrovitj af Rusland (russisk: Андрей Александрович Романов; tr. Andrej Aleksandrovitj Romanov) (24. januar 18978. maj 1981) var en russisk prins fra Huset Romanov. Han var det næstældste barn af storfyrst Aleksandr Mikhailovitj af Rusland og hans hustru storfyrstinde Ksenija Aleksandrovna af Rusland.

Biografi[redigér | rediger kildetekst]

Prins Andrej Aleksandrovitj blev født den 24. januar 1897 i Vinterpaladset i Sankt Petersborg i Det Russiske Kejserrige. Han var det andet barn og ældste søn af storfyrst Aleksandr Mikhailovitj af Rusland og hans hustru storfyrstinde Ksenija Aleksandrovna af Rusland.[1] Prins Andrej giftede sig første gang den den 12. juni 1918 i Ai-TodorKrim i et morganatisk ægteskab med den italienske adelskvinde Elisabetta Ruffo-Sasso dei duchi di Sasso-Ruffo dei principi di Sant' Antimo. De fik tre børn.[1] Efter hendes død i 1940 giftede han sig i 1942 med Nadine McDougall, med hvem han fik en datter.[1] Prins Andrej døde 84 år gammel den 8. maj 1981 i Faversham i England.[1]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ a b c d McNaughton, C. Arnold (1973). The Book of Kings: A Royal Genealogy. Vol. 1. London, U.K.: Garnstone Press. s. 315.

Eksterne links[redigér | rediger kildetekst]

KroneSpire
Denne artikel om en kongelig eller fyrstelig person er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi
LetlandSpire
Denne biografiske artikel om en russer, eller en person født i Rusland, er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi